Just nu har Aftonbladets Tobbe Ek kommit en bra bit på vägen i jakten på vilka artister som tävlar i Melodifestivalen nästa år. Namn som Hanna Ferm, Thorsten Flinck, Linda Bengtzing, Anna Bergendahl, Robin Bengtsson och Victor Crone finns på listan men än finns platser att fylla. Låt oss drömma in ett par namn som vi skulle blir jävligt glada om de dök upp på presskonferensen när artisterna presenteras i slutet av november. Och självklart några talangfulla HBTQ-peeps smugit sig in i mixen…
Och nej, vi har inte tagit med namn som Veronica Maggio, Miriam Bryant eller Zara Larsson. Det finns ingen anledning att tror att de ska ställa upp i festivalen, och precis på samma sätt som att vissa artister är med så måste vi tugga i oss att alla artister inte SKA vara med i Mello. De vill inte och det är helt fine. Eller att namn som Smith & Thell, Miss Li eller Robyn, som alla tävlat som låtskrivare till tävlingen, inte vill stå på Mello-scenen som artister. Eller Darin, Molly Sandén och Benjamin Ingrosso, som visserligen varit med, men som som inte alls behöver den karriärmässiga push som Mello ger. Just nu i alla fall. Här är 13 namn som vi gärna vill se debutera eller återvända till Melodifestivalen 2020:

Agnes
”Vart har du varit någonstans,  vi vet ju att du fanns…”. Efter VÄLDIGT många osynliga år släppte äntligen Agnes nytt i somras. Visst, vi gillar Limelight, I Trance och nya I Can´t Compare och det klubbiga soundet är helt klart bra tänkt. Men låtarna saknade de där lilla extra som vi förväntar oss av en magisk artist som Agnes. Är det någon som kan få oss lyckosvettiga av tanken på en Eurovision-representation för Sverige i en riktigt stark poplåt så är det hon. Kolla bara in hur ESC-värdig hennes mellanakt från Malmö 2013 är. Så Agnes i Mello? Our happiness would go on and on and on and on….

Petra Marklund
Nej, i Så mycket bättre gjorde hon oss knappast glada med idel saggiga tolkningar som inte gjorde mycket Spotify-väsen av sig. Men hey! Det är inte försent för sångerskan att anta sin September-skepnad och ge oss en riktig popbanger. Petra, våga släppa sargen och kasta dig in i den snygga poppower som September strösslade världen med för ett decennium sedan. Att köra på två musikaliska spår under två olika namn funkade ju utmärkt för Hello Saferide/Annika Norlin

Oscar Zia
Sedan andraplatsen 2016 med Human har vi längtat efter att begåvade Zia ska dyka upp i festivalen igen. De senaste åren har han gett oss riktigt bra svensk pop, som tokunderskattade Kyss mig i slo-mo och nu senast Ingen kan göra dig hel. Låt hans vemodiga pop på skånska frälsa Mello med en riktigt vass låt så att snubbens musik för den uppmärksamhet han förtjänar.

Rhys
Hennes Too Good To Be True har över 55 miljoner streams på Spotify! Magiska Last Dance har 29 miljoner! Swallow Your Pride 14! Och så vidare! Rhys borde stå överst på alla låtskrivares lista om man jagar en brud med skön attityd, men med en sårbarhet i uttrycket. 22-åringen har jobbat mycket med Jörgen Elofsson, som skrivit hits åt Celine Dion, Westlife, Britney, Kelly Clarkson, Steps, Darin och Agnetha Fältskog, MEN han är inte främmande att skriva för Mello då han ju gjorde Mariettes finalist For You till festivalen 2018. Kombon Rhys och Elofsson skulle vara Rhysligt bra för Mello 2020.

Niello
Niello till Mello! Varför den snygge Malmö-födda artisten aldrig synts i Melodifestivalen är ett av de största mysterierna vid sidan av Bermudatriangeln, Göta Kanal 2:s framgång och Linda Skugges nya frisyr. Har ni hört Vinden som han gör tillsammans med Janice (som också är ett grymt namn att jaga för en Mello-plats)? Galet snygg svensk pop med bra driv. Eller varför inte nåt i stil med Legenden, Niellos samarbete med Phantomen som till dags datum har över 28 miljoner spelningar på Spotify? Niello SKA med och det nu!

Magnus Carlsson & Jessica Andersson
Två av de senaste årens bästa moderna schlagers har levererat av Carlsson & Andersson. Vore det inte ljuvligt att se dessa Mello-ess slå sina magiska krafter ihop och ge oss den ultimata Melloduetten? Trots att båda har lysande balladröster så vill man vi ju se en blixtrande uptempodänga: Tänk Enough is Enough sprinklat med ABBA-piano, Party Voice-driv och Möt mig i Gamla Stans refrängstyrka. Sen skulle vi ju knappast bli ledsna om de kom med var för sig heller…

Isa Molin 
…skrev förra årets Torn till Lisa Ajax och är dotter till Mello-kungen Bobby Ljunggren. Här har äpplet inte fallit långt ifrån trädet för Isa har verkligen ärvt sin fars talang för låtskrivande. Finalisten Torn i alla ära men hennes riktigt vassa stund är vårsingeln tillika falla-för-nån-man-inte-borde-låten Scared Holding On To You. En sån ballad är exakt vad vi drömmer on i Mello 2020.

Andreas Wijk
Influencern har släppt massor med musik men ingenting har slagit brett och eller, tyvärr, etsat sig fast. Men snubben, som även kan skriva modell, låtskrivare, programledare, bloggare och såklart, artist, på visitkortet har det där extra som gör att han skulle kunna bli en stor artist. Han sjunger snorbra, har massor av karisma och är bra på scenen. Med rätt låt skulle han kunna få ett megagenombrott på bred front. Tussa ihop honom med en låtskrivare som har känsla för hits så borde en Mello-plats vara Wijkt för honom.

Omar 
Om om och om igen blev en väldigt bra introduktion till Omar solo. Och uppenbarligen ångrade sig folk att de röstade ut honom för tidigt ur årets Mello: Låten har streamats över sju miljoner gånger, dubbelt så många som Lina Hedlunds Victorious, och Rebecka Karlssons Who I Am, låtarna som gick vidare istället för Omar i deltävlingen i Leksand. Hans självsäkert kaxiga aura vore klockren i en skön popreggaeton som skulle kunna få oss på fötter i vinter.

Loreen
Kära Loreen. Vi vet ju att du har det inom dig. Och du har ju inget att förlora på att vara med igen. Vi saknar alltid din magiska röst, din artistiska aura och ditt fantastiska egensinne. Vi efterfrågar inte en ny Euphoria (däremot får den nya låten gärna ha liiiite av den tillgängligheten) , men ej heller en introvert Statements (däremot får den nya låten gärna ha liiiite av mäktigheten och trycket i refrängen). Fast bäst vore det om du influerades av My Heart is Refusing Me. Modernt, vemodigt och med partier där du får släppa dina röstresurser fria över en så satans snygg melodi.

Kamferdrops
Jo, vi håller med om att Solen lever kvar hos dig var en rätt klen låt och att Kamferdrops knappast lös av självförtroende när hon intog scenen i ett rätt rörigt klon-nummer. Men: Ge den lesbiska norskan en ny chans. Årets singel Fuck You jag älskar dig är hejarklacksstark powerpop som får en på rasande bra humör, och singeln Bög är ett riktigt kul popexperiment, och versen är schlagrigt underbar.

Patrik Jean
Vi älskar hans engelska sommarsingel Prosecco och att han nu bytt till svenska är ett steg i en spännande riktig. Patrik jobbar inom samma krets som bland annat Melanie Wehbe (ett annat namn som vi vill ge en Mello-chans) och hans egen Lean On Me har nästan nio miljoner streams. Förra året gav hans röst gospelkörig pondus bakom Nano och årets azeriska Eurovision-låt Truth. Och det är nåt sånt som vi vill se vår svenske Sam Smith göra i Mello. För visst, Mr Jean är även han out & proud och det tycker vi såklart är en härlig bonus.

Titanix/Blender/Drifters/Martinez
Fruktansvärt få dansband har fått chansen i Mello de senaste 15 åren. Och om något band lyckats knipa en plats så har banden varit HERRIGA till max: Rolandz, Lasse Stefanz, Thorleifs, Highlights, Arvingarna… Vet SVT om att det faktiskt finns grymma band med kvinnliga frontfigurer också: Blender, Drifters, Titanix, Martinez… Nämnda band är enormt framgångsrika just nu, drar varje vecka drösvis med folk till svenska dansbanor, säljer drösvis med plattor och Blenders Maria Persson har vunnit dansbandsvärlden Oscar, Guldklaven, för bästa sångerska fyra gångar de senaste fem åren! Alla nämnda band har prisade sångerskor i täten och Drifters Erica Sjöström, Martinez Sandra Estberg och Titanix Maria Rolf har alla vunnit samma pris och varit nominerade åtskilliga gånger. ”Aldrig damernas” är ett uttryck jag i alla fall aldrig hört, men det är tydligt förekommande på Melodifestivalens dansgolv. Nej, nu är det dags för minst VARANNAN damernas!