Göteborgsdrugan blev rörd till tårar över vinsten och är jublande glad över en direktnominering till QX Gaygala 2020 efter att ha framfört en ”feminin, energifylld show med akrobatiska rörelser, deathdrops och några överraskningar”.
Bakom Diana Wolff döljer sig 19-årige Joakim Olsson, som är uppvuxen på Dyrön, Tjörn på Västkusten.
Hur beskriver du Diana Wolff?
– Precis som min älskade moder är Diana en energifylld, glad och galen person, men hon har även min älskade pappas kvaliteter som är kreativitet, karisma och fylld av känslor. Hon är allas ”bästa vän” och hennes närvaro känner man innan hon är i din närhet, hon kämpar även för det hon tror på och föredrar att älska över att hata.
Hur kändes detta att vinna ”Dragqueen of The Year” ?
– Det var ett otroligt ögonblick, när juryn sa mitt namn så svartnade det för mig. Innan jag visste ordet av det så sa alla andra tävlande till mig att gå fram och knuffade fram mig. Jag hoppade, grät och skrattade av chock och glädje! Jag träffade även nya vänner och hade en helt under natt i Stockholm!
Trodde du att du skulle vinna och vem var din favorit till segern?
– Jag trodde inte att jag skulle vinna, blev så chockad. När jag väl kom till lokalen och alla började sminka och styla sig så fick jag verkligen öga för Acai Lum, med hennes unika stil och modiga, kreativa val i styling. Jag trodde hon var ett perfekt val för vinnare av titeln.

Diana Wolff

Vad gör du när du inte står på scenen?
– Jag jobbar som bartender i drag på Gretas, och på Beyond Retro. På fritiden brukar jag vara med vänner, hälsa på min familj, dansa, spela datorspel eller motionera. Mest tid går till drag för jag förbereder mycket, övar på shower och så vidare.
 Så, om man vill se Diana Wolff, vart går man gå?
– Gretas Nattklubb i Göteborg! Jag jobbar i princip varje helg där som bartender och har shower där! Alla är varmt välkomna!
Har du några dragförebilder?
– Ja verkligen! Mina största dragförebilder är personer med otrolig karisma och otroliga personligheter: Christer Lindarw och Lasse Flinckman, och såklart göteborgsfavoriterna Cherry Wilder och Bebulah Leigh.
Ditt dragnamn kommer från Rikard Wolff som var en vän till familjen, vad betyder Rikard för dig?
– Rikard har alltid varit en drivkraft för mig. Jag önskar att jag kunde träffa honom och berätta om Dianas vinst i hans namn och jag vet att han hade blivit så stolt! Jag är så otroligt tacksam att jag personligen fick ta del av så mycket av hans glädje innan han lämnade oss. Jag saknar honom oändligt, det sitter verkligen en pojke på månen nu.

@Dianawolffx