Programmet börjar med att Soundtrack of our Lives Ebbot kommer in med till tonerna av sin inte alltför roliga Release Me-tolkning. Alla hälsar Mr Kaftan välkommen och Carola är upprymd som få.

Klipp till Uggla, mitt spirit-animal när det gäller festsug: ”Det blir ett riktigt saftkalas i kväll och ni två är ena riktiga saftnäbbar” sa han bakom baren till Ebbot och Carola innan de gav sig iväg för att fixa groggvirke på två elmoppar. Det blev en hel del annat i korgen, alltifrån piri-piri  och ett mjukisfår till fjällfil sparris så Carola kan göra sin sparrisdrink.

Efter detta övergick vi till middagen och Carolas kärlek till sonen Amadeus så Carola gav sig på Soundtrack of our Lives You are the Beginning. Carola var så berörd att hon inte kunde starta låten. Det var inte jag. Midtemporock med extra wail…nej tack. QX QX. Sån här musik ger mig ingenting.
Sen fick Carola massage av Miss Li: ”Tänk att det ska krävas en kvinna för att det ska göras ordentligt” sa Miss Li varpå Niklas Strömstedt fäller kommentaren så sa min ex-fru också. Älskar Strömstedt.

Därefter tolkar Ebbot Carolas Mello-diskade låt När löven faller, en låt som fick Ebbot att gråta när han repade in den. Sen börjar det: Han gör nån slags sjuttiotalsproggig variant som han sjunger lite för snabbt och låter nån som är lite för överförfriskad som gått upp och bränt av den på ett karaokeställe. Tack och god natt från mig. Detta är så mycket kejsarens nya kläder när alla ba: Åh vad bra. Hittepå: QX.

Uggla blir nästa. Han berättar om sin dotter som fått honom att upptäcka Niklas Strömstedts Oslagbara. Jag håller med Uggla om att det är en av Niklas bästa så detta skulle bli lite spännande. Uggla var tänd till max, men gjorde den ganska lik originalet ändå. Roligast var att han ändrat ”Flickor” till lite mer stockholmska Flicker”. Klart godkänd, men inte mer: QX QX QX

Sen blev det aktivitet: Kajakpaddling, där Carola och Danny välte, medan Miss Li och Strömstedt vann. Uggla konstaterade bittert att Ebbot och han föll på mållinjen.

Innan-middag-jam där Strömstedt och Danny slogs om pianotid. Niklas gick vinnande ur detta med en kärleksfull version av EMD:s Jenny Let Me Love You som blev Jenny vill du ha mig. Hyllningen till frugan Jenny Strömstedt fick dessutom komp av en stråkkvartett. Nja, detta var mer en låt Niklas kunde ha sjungit på Jennys 50-årsfest eller till sin fru på deras bröllop. Helt ok men för internt: QX QX.

Danny inledde själva middagen med att tolka fina Niklas Strömstedts Sånt är livet. Separationslåtens tema passade Danny som hand i handske och iklädd åttiotalscerise/svart skjorta berättade han att han varit i en destruktiv period som han utforskat djupt. Uggla nöjde sig inte med det svaret och grävde djupare vilket gav att Danny berättade att han druckit varje dag i ett halvår. Låten då? Danny gjorde nån slags RnB-funk som inte gav mig nåt alls. En typisk SMB-tolkning som man om ett år ba: ”Ja, just det han gjorde den också”: QX QX.

Sen visade det sig att Niklas Jenny-hyllning inte alls var en tolkning, trots att han typ gjorde en hel låt innan middagen! För nu basunerade han ut att han skulle göra Det lyckliga slutet, en svensk version av Miss Lis When I Found You. Nåja, det var ju tur för detta var mycket bättre. Den gitarrdrivna vemodiga poplåten har en väldigt snygg melodi som funkade fint på svenska. Stark trea: QX QX QX men jag uppmanar er att upptäcka Miss Lis originallåt som är ännu vassare.

Programmet slutade i moll, då Ugglas vänskap med avlidne Olle Ljungström skildrades väldigt fint. Men det var Miss Li som skulle tolka Olle, trots att hon redan tolkat honom under deras säsong. Men hon hade upptäckt en låt som alltid får henne att gråta: Vardagskampsången Kaffe och en cigarett. Miss Li sjöng som alltid med intensiv inlevelse. Jag imponeras av Miss Lis förmåga att verkligen lyfta fram det bästa av alla låtar hon tar sig an och hennes röst är magisk när hon tar i. Vemodigt så in i helvete & väldigt starkt: QX QX QX QX.

Till sist: Nästa vecka ser jag fram emot Little Jinders entré då hon blir kär i Carola.