Fyra minuter in kunde vi fastslå att Carola är fullkomligt värdelös på kurragömma. Sångerskan kröp ner under en matta när Little Jinder skulle skrämmas, men sabbade ändå inte skrämset eftersom Magnus Uggla fick lättskrämda Jinder Jr att hoppa till ändå. Carola konstaterade sen att hon kanske inte hade så mycket gemensamt med Little Jinder men att hon var försiktigt nyfiken ändå. Well, det var en underdrift tycker jag. Josefine Jinder är ett perfekt tillskott till det grånande gänget på Grå Gåsen.

Programmet startade dock i moll när nån i bandet kom in och berättade att Sven-Bertil Taube åkt på en förkylning och inte kunde komma. Men det hindrade inte Carola från att ge sig i kast med pappa Everts Brevet från Lillan. Innan tolkningen fick vi som bonus se Carola som just lillan i en härligt åttiotalslesbisk frisyr. Tolkningen ger jag däremot inte mycket för eftersom det var EXAKT vad man väntat sig. Hon sjöng den rakt av och jag har svårt att se att nån ska streama detta.
Nä, det här är inte vad SMB handlar om: QX
Däremot drabbades jag av Carolas berättelse om hur berömmelsen påverkat hennes familj, och saknaden hon bär på efter föräldrarna. Mycket fint, särskilt när man som undertecknad följt henne sedan genombrottet. Magnus Uggla däremot: Fy fan för att han lät managern skriva autografer och sen låtsas att dom var hans. Boooo!

Petter gjorde sen en av mina Miss Li-favoriter, reggaepoppiga Bonfire. Helt okej, men han skulle behållit refrängen om han ändå samplade originalet. Refrängen blev nu nåt helt annat med titeln Som en eld. Sticket ”låt mig aldrig gå” var däremot väldigt snyggt. Hmm. Detta växte på mig ändå. Två starka QX QX .

Sen fick vi ett klipp med en liggande Ebbot som helt plötsligt fick smärtstillande utanför ladan innan Miss Li tolkade The Soundtrack of Our Lives Second Life Replay. Hon berättade om att hon varit nära att avsluta sitt liv innan hon hittade ljuset, vilket fick igång en väldigt engagerande diskussion om depressioner och livets bergochdalbana. Ja, för alla utom Carola som helt plötsligt var tyst som muren. Nåja, Miss Lis tolkning var som vanligt riktigt vass. Jag har skrivit det förr, men fan vad jag älskar att hon alltid sjunger som att hon menar varje ord. Hon gjorde den (inte till en danslåt som Ebbot sa) men väl mycket mer lättillgänglig. Tumme upp: QX QX QX QX.

Sen blev det agility med ett gäng inlånade hundar där Uggla fick en hund som såg ut som honom. Petter och hunden Theo vann Best in Show.

Klipp tillbaka till huset där Little Jinder försökte få ut nåt mer ur Carola om det här med att hon ”hängt med en tjej” tidigare i livet. Det lilla snacket gav exakt ingenting men det var kul att än en gång se Ola Salos min när Carola berättade om förälskelsen hon valt att ”inte kliva på”. Klassikt tv-ögonblick.
Under tiden dök Magnus Carlsson of Weeping Willows fame upp i baren och antog snabbt rollen som en i gänget.

Carola visade sig istället vara väldigt sugen på västerbottenpaj och kräftor under kräftskivan och högg glatt in. En solglasögonprydd Ebbot sörplade sen i sig Little Jinders Whatever 4ever. Mja. Jag kommer härmed ut med att jag inte är ett fan av Ebbots musikaliska inrikting. Larmig gitarrstark rock. Bah. Well. låten hade i alla fall en hyfsad melodi: QX

Därefter blev det snack om hur osexigt det är med eventuella partners som bara vill vara med en för kändisskapet och Carola berättade att hon får tonvis med friarbrev. Då fäller Little Jinder kommentaren som man ba: ”Vad sa hon?”.
”Fittan växer ju igen”. Vilket syftade till att män som bara var ute efter en kändis är så osexiga att hennes kön snörper ihop sig. Jag hade DÖTT för att se Carolas min just när denna mening sas, men kameran var dessvärre nån annanstans just då.

Från denna diskussion gick vi till påminnelsen om att Miss Li ju faktiskt skrev Mariettes Mello-genombrott Don´t Stop Believing (på en kvart dessutom!). Mysigt att fina Mello-aktuella Mariette fick chansen att vara med lite. Tror faktiskt att hon hade kunnat få en Bryant/Laleh/Miss Li-boost om hon varit med en riktig säsong. Helt orimligt dock att Carola samtidigt sörplade kräftkroppar som att det inte fanns någon morgondag. Magnus Carlssons storbandsblåsiga Baby Doll-version av Mariettes bronslåt ger jag dock inte mycket för. En klen cover som på intet sätt kommer i närheten av originalet. Två menlösa QX QX.

Innan Little Jinder avslutade programmet fick vi veta att Carolas intensiva kräftfrossande kunde bli så desperat att hon kan snabbvärma kräftor hemma i ugnen och sen äta de röda läckerheterna stående!
Efter lite darriga nerver från Jinder stod hon då äntligen på scenen inför barndomsidolen Carola. Discopoppiga Säg mig var du står, som är en cover från början, blev en läckert pulserande danslåt i Jinders strupe. Denna nittiotalsdoftande tolkning var fanimig snorsnygg och jo, jag är redo för säsongens första femma: QX QX QX QX QX. Detta måste ju bli en HIT!

På det stora hela ett härligt program med rimliga ”mysklipp”, vitt skilda tolkningar och intressant snack med bra artister. Och med Little Jinder som nyinflyttat pophopp så gör det inget att La Carola lämnar nästa vecka då Uggla går i pension med en överraskningsfest.
Och då är det tyvärr sista programmet i denna bra, men ojämna säsong.