Bonde Söker Fru
…börjar lida mot sitt slut och nu börjar det dra ihop sig för slutval för alla bönderna. Vi börjar med
Alexander som väljer mellan Isabell och Madelen. Jag tycker det är solklart att han borde välja Isabell som han verkar ha roligare med och som delar hans musikintresse. Hur obekväm kändes inte Madelen när hon satt där i skinnsoffan och skulle tycka till om This Lizzy liksom? Och hon är så mesig. Behöver inte Alexander en driven framåt tjej? Jo. Pelle gick på en lyckad dejt med Karin, och där känner jag att det är solklart. Josefin känns lite hal och öppnar sig aldrig riktigt och deras badstund bjöd inte på passion. Samma tänker jag om Oscar och hans romans med Cissi. Bara deras gemensamma traktorintresse borde vara en tydlig indikation på att detta är rätt.
Jimmy tafflar sig igenom de sista och det osade ju inte direkt passion i badtunnan med Jonna trots lite pussar. Nä, fiskedejten med Emelie gav lite mer romantik. Ja, han väljer nog henne tillslut.

Bachelor
Linn gav upp sin Simon-dejt och satsade helt på Felix, vilket verkar vara en trend just nu. Simon får färre och färre i sitt harem (just nu bara Patrica, Larka & Hanna) och Felix fyller på sitt. Fattar inte riktigt Lisa dock, som har massa kemi med Simon men ändå pratar om att välja Felix. Samtidigt flirtar hon massor med Simon. Konstigt. Att Emmy tippade åt Felix fattar jag inte heller. Hon är ju så mycket roligare än Felix och han känns alldeles för mesig för henne. Frågan är dock om nån kan utmana Johanna när det gäller Felix hjärta? Jag har missat den starka kemi de har, men badutflykten visade verkligen att de passar ihop: Båda är väldigt lugna och stadiga, och det strålar om honom på ett annat sätt när han är med henne. Tyvärr innebar det då att Amanda nu fick lämna, hon som jag för ett par veckor sedan såg ut som Felix slutval. Synd, för jag gillade verkligen henne. Emmy fick också lämna, vilket var trist för programmet. Hon var en frisk fläkt, men i ärlighetens namn verkade hon inte passa med nån av grabbarna.

Idol
Vad ska man säga? Två grabbar i finalen och även om jag håller stenhårt på Tusse så är han lika ojämn som senaste säsongen av Så Mycket Bättre. När Tusse är bra är han magisk, men sen kommer dom där dipparna när det bara är ”helt okej”. Freddie är mer jämn rakt igenom men herrejösses vilken ointressant artist. Vad ska han göra efter Idol liksom? Jag ser exakt noll starquality där. Hej räkkryssningar och centruminvigningar.
Att Dao lämnade var helt rimligt, hon är cool, men sjunger för illa. Om ett par år kanske hon lyckats få fason på rösten för det finns helt klart potential. Annars kan hon alltid försörja sig som Bianca Ingrosso-kopia eftersom likheten är slående och Bianca ju har för många järn i elden. Hon betalar nog bra!
Slutligen: Byt ut juryn och Pär till nästa år. Det måste in ny energi i programmet och juryn känns så trött, och dom har ju tappat det helt i år när dom hyllar falsksång och bleka covers som aldrig förr. In med Bard igen, eller nån som i alla fall har lite stake!  Sen måste det väl finnas en annan programledare än Lärnström som nu leder ALLT på TV4!