En av Sveriges absolut främsta sångerskor är tveklöst Sarah Dawn Finer. Och när nu sleven aldrig skall vara någon annanstans än i grytan så är det såklart på Paradise scen hos står ikväll fredag!. Inte bara schlagers (blev bannad för att jag påstod det förra helgen) utan även hits levereras på stora dansgolvet av Anders Sewerinsson medan det blir house i källaren av Jonas Lindevik och crazy disco med Makkan i Panoramabaren.
Musikstolar som man inte kommer höra på Kolingsborg just denna kväll är Reggaeton, Danchall och HipHop. Vill man röja loss till det och dessutom fira att klubben Caliente hållit igång i fem år, då är det Mariatorget som är målet. Azar, Romina och Yakira ordnar festen i H62s källare.
På andra sidan Mariatorget är det som alltid mumselimums på Side Track och sedan fest på SLM för killar som gillar att gå ut nattetid i arbetarkläder! Stannar man kvar i området och tar sig ner på lördag i samma utstyrsel så får man dansa loss till house-DJn Geoff Gains.
Är det inte på Side Track man vill börja kvällen så är Torget med Dj Karl Batterfield (fredag) eller Anders Sewerinsson (lördag) ett hett tips, alternativt Monarki med sitt (jag lovar) asgoda kök, tapaspalatset Roxy med flatsugna Lezzie-källaren Judy’s (fredag) eller cityundret Zink som är bra utgångspunkt. Ett hett tips för middag innan festen tar vid är Mooncake på Kungsholmen, just a hop, skip and a jump från Göken som gayat upp sig rejält och har öppet till 01!

Upp tidig lördag för att träna och piffa sig vacker till kvällens fest på Zipper där succékonceptet schlager, Good Old Disco och House fyller ställets tre dansgolv. På Garage är temat Gold och det kommer glittra på inte mindre än tre arenor: Pamela tar hand om nedersta golvet, Makkan Panorama och Bara Bernhard spelar good old gay disco på tjotta – eller Dascot som det lite speciella golvet döpts till.
Kling & Paymans Gloryhole på Berns är såklart öppet på lördag natt med egen specialfixad entré, Miss Inga som värdinna och musiken som pumpar till halv fem på morgonkvisten.
Men nu är det så här förstår ni: det blir inte fyra ställen som har gaybaluns på lördag kväll (inkluderat SLM alltså). Det blir inte fem. Utan det blir sex. Kan nu vänligen stadens bokstavsbarn se till att genom obligatorisk närvaro visa för klubb- och festarrangörerna att det faktiskt finns något berikande med valmöjligheter.

Apollo och Petter

Petter Wallenberg har Strand öppet för klubben MumsMums med Apollo som med housemusiken skapar en enda stor vouge. Hemliga gäster utlovas liksom gratis entré och treöppet. Lars och Fiffi är såklart på plats och det blir klubbens allra bästa piano-athems som kommer göra att du minns just denna nattliga dans på Knivsöder (reds anm. Hornstull).

Leo, Kathy och Marcus

På Medborgarplatsen är det fullkomlig Britney-yra. Göta Källare är tillbaks som arena för gayklubbandet och laguppställningen består av Marcus Ullmarker, Leo Garcia och Kathy Drouillas på Clean-golvet- Kan ju noteras att Kathy har hemort Santiago. Så lång resa bör belönas med mycket dans och speciellt tjejerna bjuds upp del det! I Hits-rummet är det Warren Jon som spelar och han kommer ända från Sydney (eller därifrån och hit kom han en gång i tiden i alla fall) så även där kan ju gästerna vänligen festa lite extra hårt! På scen står, som vi tidigare tipsat om, Derrick Barry så som Britney Spears. Och såklart: Alla hoppas. Alla vill. Alla drömmer om att hon själv skall ta sin limousin från Globen, över bron och glida Götgatan fram till GK. Den som lever får se. Den hjärtsvage som ser lär dock å andra sidan inte leva länge i alla fall.




Även om just denna helg ser ut att vara väldigt lockande för de som befinner sig i Stockholm, så är utbudet i Göteborg och Malmö mer än bra för en gayig förlustelse.
Mathias Holmgren är till exempel gäst-DJ på Gretas lördag natt. Och på dramabra BeeBar är det Dj såväl fredag som lördag. Kom, le, busa och njut av det Gisslén och company bjussar på!



Gillar du idén att ha en gay fredagsklubb på Adelgatan? Gillar du tanken på en flat/bög/what ever-klubb med namnet XoXo? Då skall du gå dit ikväll fredag den 14 oktober. ”Vår viktigaste fest någonsin” upplyser arrangörerna via sin facebook-klubb. För kommer det inte nog många ikväll – ja då är det finito. Dirty Talk är temat.
Wonk har öppet lördag på Crown/Amiralsgatan med två dansgolv, tre barer och karaoke. Extra kul är ju att Crown har femtillstånd så gummikillarna från SLM har all chans att efter temakvällen på Ystadsgatan lite lätt småvåta hinna med att festa med mer bomullsintresserade bröder och systrar.