Qruiser finns sedan snart två år i en mobil version som fungerar för alla surfmobiler och surfplattor, oavsett om de är IPhone, Android eller Symbian. Genom mobile.qruiser.com kan man surfa förbi kön och bland annat skicka och ta emot meddelanden.
En av de mer populära funktionerna med den mobila versionen är listningen av medlemmar nära dig. Den får man nu upp direkt vid inloggningen om man klickar ja på frågan om Qruiser får använda din nuvarande position.
– Vi har sett att just den funktionen har varit enormt populär, säger QX Förlagschef Jon Voss. Därför har vi nu lyft fram och förenklat användandet av den tjänsten.
När man loggar in på Qruisers mobila version får man nu direkt frågan om man vill uppge var man befinner sig. Svarar man ja så kommer man till listningen av vilka andra inloggade medlemmar som finns i närheten.
– Genom att bättre synliggöra denna funktion så blir det ännu lättare att hitta andra i närheten för enklare och snabbare kontakt, säger Jon Voss.
– Vi vet att internationella motsvarande tjänster blivit enormt populära även i Sverige, och vi tror att vår fördel med att inte ”bara” erbjuder möjlighet att skicka meddelanden utan att vi dessutom har ett stort community som bas med alla dess möjligheter att omman vill presentera sig själv och sina intressen ökar värdet när man söker nya vänner.
Om du när du loggar in med din surftelefon inte vill att andra skall se var du befinner dig just nu så tackar du bara nej på frågan som kommer upp. Då hamnar du som tidigare istället direkt på den egna mobila startsidan.

FAKTA:
• Mobila Qruiser har adressen mobile.qruiser.com
• Spara adressen som bokmärke och lägg på sin hemskärm, så får du en ”app”-symbol i din telefon (IPhone/Android).
• Mobila Qruiser har ingen kö.
• Tackar ja på frågan om Qruiser.com får använda din nuvarande plats, så kommer du till listningen av medlemmar närmast dig. Fungerar med telefoner som har GPS-funktion.
• Är du kille ser du killar, tjej ser du tjejer. Du kan även ställa in dina egna val utefter kön och ålder.
• Du kan ta emot och sända meddelanden och se vilka som är dina senaste besökare.
• Du kan följa och skriva klotter, klubbar och inlägg i diskussioner.
• Du kan surfa runt på andra medlemmars mobilversion av Qruisersidor.
• Som guldmedlem kan växla över till fulla versionen av Qruiser utan att loggas ut.

GayMap och QX.se
• Du kan enkelt växla över till mobile.qx.se för senaste nyheter
mobile.QX.se/gaymap listar evenemang närmast dig med karta så du hittar även när du besöker områden du inte känner utan och innan. Klicka på ”I närheten av dig”.

Vill du testa redan nu så kan du se de mobila sajterna även via webbläsaren i din dator genom att klicka klicka på länkarna.