Sista avsnittet började vemodigt till tonerna av Sista Morgonen och Miss Li och Petter som granskade sina drejade skålar innan dessa skulle ges till Uggla som fyller pensionär, 65! Dessutom fick han ett par fräcka Petter-trumpor.
– I dag är det sista dan på den här gåshelvetet, berättade Magnus samtidigt. Haha, Uggla är fan bäst i år.
Sen fick vi fiskhusarbete i en bäck med Magnus Carlsson som ledare. Jo, fint och så, men dötrist tv.
Lika trist var Carlssons tolkning av Änglamark. Vad är det med låtarna som artisterna ska tolka till Sven-Bertil Taubes ära? Går dom inte att göra om? Här var jag nära att stänga av tv:n av tristesspanik. Ett stort zzzömningt QX.

Betydligt roligare var det att se hur svårt Uggla har att inte säga Miss Jinder.
Än en gång: Roligaste deltagaren i år.
Sista lunchen började med popcornsoppa och Miss Ji..Little Jinder som tolkade The Soundtrack of Our Lives The Passover. Nej, det här gav mig ingenting. Jinder har ett jäkligt intressant artisteri och hennes röst är cool men det är väggvisan med en myspysigt lunkande melodi är bara godkänd: QX QX.

Betydligt intressantare blev det när Jinders bästis Fiona från Rebecka & Fiona först berättade om deras vänskap innan Uggla tog tag i Goldwing. På svenska tog urstockholmaren ett stråkförsett grepp om Jinders hit. ”Jag hatar alla utom dig, du skulle aldrig gå ifrån mig, Baby On The Run, har ristat in ditt namn” kommer vi garanterat att få höra många gånger framöver. Precis som Petter sa så går alla tolkningar som den krullige sångaren gör genom ”uggleriet” vilket innebär att han verkligen gör dem till sina egna och dom låter direkt som hans egna. Precis som den här. Tre stadiga QX QX QX.

Ta dig i arslet, fick Petter som svar när han ville ha ett tacktal på gotländska. Men så blev det och Uggla tränade in sin gotländska under fniss och skratt. Till Ja må han leva gjorde sen Titiyo entré igen innan middagen. Sen fick vi ett fint ögonblick där Ugglas skygga son till en animerad film berättade bakgrunden till videon till Värden är din, Uggla-låten som Sven-Bertil Taube skulle ha tolkat. Tillsammans sjöng sen de sex andra artisterna med orkestern just den versionen som SBT skulle gjort framför en rörd Uggla. Fint och högtidligt, men eftersom Sven-Bertil inte var där så får den inget betyg.

Middagen började med att Uggla fick sätta sig på en urprålig guldstol med vingar. Han var inte så förtjust i den men det stoppade inte honom från att på gotländska hålla ett rätt obegripligt men väldigt kul tal med anknytning till fåglar. Det var som Miss Li sa: Det lät mer som Tony Irving än Babben.
Ebbot tog sen ton och klirrade i glaset. Vad fan, ska han sjunga IGEN? kände jag när han berättade att han skulle sjunga På turné. Det som gladde mig mest med det här var Ugglas glädje. Det var inte alls min musik, men den ettriga refrängen förtjänar ändå QX QX.

Det var väldigt intressant att höra Uggla att prata om sina föräldrar och att hans mamma aldrig sagt något whasoever om hans musik. Även ålderssnacket med honom blev jäkligt bra. Fan, vilken förebild han är som har så avslappnad inställning till att bli äldre, och jag dog när att han glatt tog emot sin PRO-inbjudan.

Petter gjorde sen sin andra Uggla-tolkning för säsongen. Jag skiter fick det bli. Petter skippade rappen och satsade på sången istället. Friskt vågat av den tårfyllde artisten, men den här tolkningen skiljde sig nada från originalet. Som karaoke liksom. Vad ska man med den här tolkningen till? QX.

Så Mycket Bättre kunde ju avslutats lite roligare än så.  Och visst, det kanske var lika festligare att Uggla själv gick upp på scenen för att bränna av sin Vittring innan han skuttade upp på bordet och krossade lite glas. På det stora hela var detta ett trivsamt program, men tolkningarna kommer knappast göra så mycket väsen av sig. Och jag måste ju fråga: Miss Li hade ju redan stått över ett program, varför skulle även detta program vara utan hennes låtbriljans?