Carpe Disco är kort och gott en supersvängig festkväll kväll där soul och disco blandas med latininfluenser. Tanken är att dansa, festa och sjunga med hela natten och både innan och efter showen spelar DJ Mitsogiannis.
– Alla vet att jag älskar disco, men min kärlek till latinmusiken känner inte så många till. Det var faktiskt min farbrors ex-pojkvän som introducerade mig som ung Knivsta-grabb. Min farbror jobbade för SAS när han träffade Elio från Rio som han tog med till Sverige. Han förde in latinmusiken i familjen, lärde mig att vicka på höfterna och lfick mig att sjunga The Girl from Ipanema på portugisiska. Så nu tar jag de influenserna med mig när jag med Jonas Pomos sjumannaband och körsångerskorna The Funky Nuns flyttar in på Berns.
Andreas plockar discohits, både från Alcazar och andra artister och morphar ihop dem med latin och funk för att få Berns, som tidigare var ett danspalats, att svänga igen.

– Jag vill få publiken att dansa, de ska vara stjärnorna. Vi på scenen kastar över vår energi på dem så vi i vår tur kan simma på den energi vi får tillbaka. Jag ska ge allt, för jag älskar att stå på scenen och göra människor glada.

För 395 kr får man alltså en helkväll underhållning och glädje, och ambitionen är att det ska bli en återkommande grej.
– Mellandagarna är lite tomma, och det är väl klockrent att gå ut och dansa av sig julgrisar och chokladpraliner när man tillbringat ett par dagar med släkten, skrattar Andreas.
Vad blir det för låtar?
– Vi kommer som sagt att göra en del Alcazar, för vi har så många bra låtar. Fast jag gör dem på mitt sätt. Vi har testat oss fram till fantastiska positiva musikkrockar: Ett exempel är Staying Alive fast med Gloria Estefan-komp. Det blev så jäkla bra! Jag ska också sjunga en Ricky Martin-låt på spanska.
Finns det nån discolåt du är trött på?
– Det går i vågor. Jag var trött på I Will Survive men den har gått varvet runt. Idag tycker jag att det kan vara den bästa låt som finns. Samma sak med Disco Inferno och… Jo, YMCA är jag kanske lite trött på. Men samtidigt, när jag DJ:ar den ute så älskar alla den.
Så, sitter höftvickningarna din farbrors pojkvän lärde dig kvar?
– Haha, ja det gör dom. Alltså jag har aldrig gått en salsakurs utan jag kör bara. Jag vickar rumpan och det har nog alltid varit så. Stjärten är ju alltid med så det är oundvikligt (skrattar).
För ett år sen sa Alcazar farväl på nyår, hur firar du i år?
– Jag jobbar då också. Men sen åker jag och Daniel till Grekland för att ta det lite lugnt. Efter tre kvällars ge-allt-dansande på Berns kommer jag behöva det (skrattar).

Carpe Disco Ticketmaster.se