Sist vi snackade sa du att du vill vara en förebild och få folk att våga öppna garderoben, har det hänt?
– Både ja och nej. Jag hade hoppats att musikvideon till All This Love skulle få större genomslag och på så sätt inspirera människor att våga vara sig själva oavsett vem de blir kär i.  I Sverige har vi ju kommit långt med mänskliga rättigheter, men det finns länder i världen där musikvideon fullt troligt är förbjuden. Men jag ger inte upp, man är den man är och mångfald är berikande. I låt nr4 på EP:n ‘Til the End, är det tydligt att jag sjunger om kärlek till en kvinna och att hon är min person. Det lämnar öppet för tolkningar och jag tycker det är fint att visa att kärlek också är personlig inte enbart sexuell. Jag har upplevt att det lätt blivit fokus på det sexuella som är avvikande från normen när folk haft frågor kring relationer som är icke-normativa.

Hur kom du själv ut?
– Det skedde i etapper kan man säga. Först för mig själv. Sedan för mina bästa vänner. Därefter föräldrar och syskon. Den stora ”komma ut för hela släkten”-grejen minns jag väl. Jag pluggade musik på folkhögskola och vi satt hela klassen i en ring på golvet och berättade vad vi skulle göra när vi åkte hem över påsklovet. Jag fyllde år kring påsk det året och jag minns att det kändes jobbigt att ha kalas och dölja en så stor del av mitt liv, jag hade ju flickvän dessutom. Så jag sa till mina klasskompisar att jag skulle komma ut för hela släkten över påsklovet. Och så blev det. Mycket tack vare att jag kände mina klasskompisar och lärares stöd. De blev som vittnen och jag ville stå för mitt ord.

Vad händer 2020?
– Jag planerar nu en release spelning som kommer att vara i början på 2020. A New Era är värd att fira tycker jag! Jag har också en del låtmaterial jag vill släppa, en singel kommer definitivt släppas under första halvan av året, så mycket kan jag säga. Om det blir fler låtar innan dess är det en bonus.

Är du singel?
– Nej , jag är numera förlovad med en fantastisk kvinna från Schweiz. Cellina heter hon.

Berätta om nya EP:n och beskriv soundet?
– EP:n är helt enkelt mina bästa låtar skrivna från 2005 och tills nu som jag tyckte var för bra för att bara vara i min dator, de förtjänar en större publik. Jag släppte en singel 2017 som heter Your Story och jag spelade in den hos en producent/artist som heter Niels Nankler. Niels driver en studio här i Göteborg, Studio Lyckholmia. Vi hade ett fint samarbete så jag frågade honom om han ville spela in fler av mina låtar till en EP och på den vägen var det. Vi ville åt ett sound som är elektroniskt, nytt men med influenser från både synth och trip-hop. Inspirerat av gamla idoler som Portishead och Massive Attack, men i vissa låtar med ett organiskt inslag som i t.ex. Come On som har min 12-strängade gura i mixen. Först spelade vi in låtarna med bara mig och gitarren. Därefter fick Niels fria händer att börja bygga ljudlandskapet kring min röst. Jag har varit med i processen hela tiden men jag vågade släppa kontrollen på produktionen och litade på att Niels skulle göra coola grejer.

Vad inspirerar dig musikaliskt?
– Om jag tänker på band/artister som inspirerar mig så är det en himla massa och i väldigt olika genres. Men för att välja några favoriter som jag ofta återvänder till: Fleetwood Mac, Eurythmics, Prince, Robyn, Kate Bush, ovan nämda band, Kate Ryan, Led Zeppelin, Avicii, Seinabo Sey, Dolly Parton. Men listan är väldigt lång och jag älskar att upptäcka ny musik på radio och Spotify.