1. Den första versionen av Happy New Year gick under arbetsnamnet Daddy Don’t Get Drunk on Christmas Day! Detta namn fick den av gruppens ljudtekniker Michael B Tretow (som också är mannen bakom 80-talsklassikern Den makalösa manicken.)
  2. Videon som ni ser här ovan är regisserad av Lasse Hallström och i den skymtar kända artister som Björn Skifs och Tomas Ledin förbi. Viid samma tillfälle filmades videon till Super Trouper.
  3. A-teens gjorde självklart sin egen tolkning av låten. Den blev en hit inför millenieskiftet och blev som bäst #4 på svenska singellistan. Givetvis hade man då modifierat texten och  ”in the end of ninety-nine” skrev in istället för ursprungliga ”in the end of eighty-nine”.
  4. ABBA, som spelade in flera spanska versioner av sina hits gjorde även en spansk version av Happy New Year som fick namnet Felicidad. Så här låter den.
  5. Låten är självklart skriven av Björn Ulvaeus och Benny Andersson, och det är främst Agnetha Fältskog som sjunger.
  6. Låten har hittills stramats över 28 miljoner gånger på Spotify men vi gissar att den siffran stiger efter den 31 december.
  7. Låten var faktiskt en av de första att bli klara till bandets 1980-skiva Super Trouper. Den blev klar redan innan sommaren 1980 och var inte alls nån väl kalkylerad beräkning att bli en ”nyårshit” som skulle bli en tradition. Frida har berättat för en Abba-sajt att det inte ens var självklart att plattan skulle bli klar till jul och nyår det året.
  8. Låten skrevs på Barbados(!) och var från början tänkt att vara med i en nyårsmusikal som B&B tänkte att Monthy Pythons och Pang i byggets John Cleese skulle skriva. Men Cleese tackade nej och det dröjde tre år till innan Björn och Bennys musikalplaner blev konkreta, men då var det en schackmusikal: Chess.
  9. Delarna där Agnetha och bandet syns i en lägenhet efter en fest spelades in i Lasse Hallströms egen lägenhet på Karlavägen 83 den 8 november 1980. Tommy Körberg var inneboende hos Lasse under den här tiden och en morgon när han vaknade stod Agnetha och sjöng spanska versionen Felicidad i vardagsrummet. Låten behövde nämligen en video till den låten också.
  10. Lasse Hallströms ABBA-videos har blivit kända för sina, på den tiden, innovativa, videotrick. Till Happy New Year ställde Mitt liv som hund-regissören gruppen i en stor blomsterkruka med hjul på, som en bekant sedan snurrade runt för hand.