Rockbiografin om Elton Johns liv har setts miljoner och åter miljoner gånger. Det är sannerligen en Hollywood-succé men vad kan du egentligen om filmen?​ QX har listat 10 saker som du kanske inte visste om filmen Rocketman.

1

Skådespelaren Taron Egerton, som spelar Elton John i filmen, sjöng Eltons låt Your song​ på sin audition för att komma in på teaterskolan.

2

Filmen är fylld av många olika sångnummer med Eltons gamla låtar men i det avslutande numret så hörs låten ​Love me again​ där Elton och Taron möts i en duett. Eltons låtskrivare och bästa vän, Bernie Taupin, skrev låten med filmen och deras duett i tanke för att äntligen få höra hur rockstjärnan och skådespelaren skulle låta tillsammans.

3

Enligt Elton är filmens budskap att våga fråga om hjälp när man mår dåligt.

4 ​

Rocketman ger starka vibbar av filmen ​Bohemian Rhapsody​, vilket kanske inte är så konstigt. Regissören Dexter Fletcher som regisserade Rocketman var också den som kallades in för att färdigställa filmen om Queen, därför är de väldigt lika i stilen.

5

I filmen får vi se kopior av Eltons många olika utstyrslar, allt från en fågeldräkt till en Queen Elisabeth-dräkt men Tarons absoluta favorit outfit av de alla är den orangea djävulsdräkten som filmen inleds med och som han sedan bär genom hela filmen.

6

I scenen till låten ​Tiny dancer​ bär Elton (Taron) en jeansjacka brydd med massa tygmärken, efter filminspelningen så fick Taron behålla den jackan eftersom han gillade den så mycket.

7

Under scenen till låten ​Honky Cat​ så nickar Elton (Taron) en fotboll som kommer flygandes mot honom, detta skulle ses som en fin gest till fotbollsklubben Watford som Elton John brinner och engagerar sig för. Elton blev ett fan av laget i samma veva som han började spendera massa pengar.

8

Elton John är själv en av filmens exekutiva producenter och hans make David Furnish är en av filmens producenter.

9

Rocketman blev den första stora ​Hollywoodfilmen​ att visa en homosexuell sex-scen på filmduken.

10

Till skillnad från ​Rami Malek​, som spelade ​Freddie Mercury​ i filmen Bohemian Rhapsody​, så sjunger Taron Egerton själv.