Årets Person: Mia Skäringer. Jag har aldrig skrattat eller känt igen mig så mycket som när jag såg hennes grymma show No more fucks to give. Det är tjejernas tur att unna sig ”en go´pull” , för att citera stjärnan her self.

Årets Roligaste: Operation Klotty på SVT play om nyrika Renata och hennes man Klotty (som är bilhandlare på väg att gå i konkurs). Om du inte har sett ännu så gör det. Spana också in Björn Carlberg som gjort serien på Instagram där han heter ”gubbsynt”.

Årets sorgligaste: Marie Fredrikssons bortgång.

Årets Låt: Too late for love med John Lundvik. What can I say? Jag är en schlagerfjolla.

Årets Fest: Ligger fortfarande framför mig, på nyårsafton ska det läggas ansiktsmask och drickas äkta champagne.

Årets värsta: Sverigedemokraternas fortsatta framgångar. Vad är det folk inte fattar?

Årets viktigaste: Jag måste nog säga Uppdrag granskning och deras två program om transvården. Jag vet att det är känsligt att prata om ånger och det faktum att behandlingarna ännu inte vilar på vetenskaplig evidens, men det är viktigt att nyansera diskussionen. Ångrare finns, behandlingarna är inte riskfria och det finns inga garantier för att en ska bli nöjd eller lycklig efteråt.

Årets TV-program: Heder på Viaplay och Tv3. Men där är jag partisk eftersom jag själv medverkar. Grym är den i vilket fall! Och vilka huvudrollsinnehavare!

Årets hunk/babe: Channing Tatum. Inte för att han gjort något särskilt just i år. Men han lever i alla fall…och får mitt bögtjejs-hjärta att löpa amok! Finns någon look a like därute?

Årets Skämskudde: Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor som öppnar dörren för samtal och förhandlingar med SD. Att ingå en sådan ohelig allians med ett parti man tidigare lovat hålla utanför inflytande är direkt pinsamt.

Under 2019 lärde jag mig: Att våga stå för vem jag faktiskt är, vad jag på riktigt tycker och inte låta mig hindras av andras politiska agendor.

Det ser jag fram emot 2020: Att starta podd med en av mina bästa vänner, Kristian Kaspersen! ”Ytspänning” är arbetsnamnet och den kommer handla om allt från skönhet och hudvård, Kristian är en riktig nörd i ämnet och fått mig med på tåget, till livets svårare krumbukter. Vi kommer att grotta lite i mina tankar om kön och identitet också, kan jag avslöja.