Med den nya Star Wars filmen ​The Rise of Skywalker ​har regissören JJ Abrams hållit sitt löfte om att leverera en del queer-representation, rapporterar Gay Times.

Under en presskonferens för den nya filmen, sa filmskaparen: ”När det gäller HBTQ-samhället så var det viktigt för mig att människorna som såg den här filmen verkligen kunde känna sig representerade av vad som visades på duken.”

Tidigare i år gjorde Star Wars stora framsteg med sin HBTQ-representation när de bekräftade att karaktärerna Orka och Flix, från den animerade serien Star Wars Resistance är ett par av samma kön.

– De är absolut ett gaypar och vi är stolta över det, säger Justin Ridge, den verkställande producenten för serien, under ett uppträdande på Star Wars podcast ​Coffee With Kenobi.

The Rise of Skywalker h​ade premiär i torsdags och det kan nu konstateras att två kvinnliga karaktärer från “motståndsrörelsen” delar en kyss under en sekvens i filmen.

Även om regissören höll sitt löfte så ses detta naturligtvis som en besvikelse för dem som ivrigt väntade på att få se gay action i den nya filmen. Ögonblicket när kyssen sker är borta på bara någon sekund och karaktärerna som kysser varandra har inga stora roller eller är med i filmen särskilt mycket.

Trots detta så är betydelsen av kyssen såklart väldigt viktig då den är den första kyssen mellan två av samma kön i Star Wars.