I det 394:e avsnittet av succépodden Värvet är Edward af Sillén gäst. Han är superaktuell just nu med regidebuten En del av mitt hjärta, som har premiär på juldagen, och berättar om alltifrån sin bakgrund som adopterad från Brasilien och att få bögjävel skrivet på skåpet i skolan, till genombrottet på Carolas 35-årsfest och att få sparken från Melodifestivalen 2005 och hur han reste sig efter det.

– Jag var inte alls mogen att hantera det, jag var för ung. Jag trodde mitt liv var slut. Det var några jävligt mörka veckor.
Men vändningen kom efter ett par veckor när Sissela Kyle ringde och bad honom att jobba med honom inför en kommande föreställning.
– Det samtalet räddade mitt liv.

Självklart får vi också veta hur Edward af Sillén och Petra Mede träffades, och hur han då hittade tillbaka till Melodifestivalen, hur han bad Pernilla Wahlgren om ursäkt, och framgångarna efter detta.

Men vi får också höra Edward berätta om hur han kom ut för sina föräldrar, vilket började med en utprintad bild med Michael J Fox huvud på en naken kropp som Edward glömt i skrivaren…