Vi e på gång! Tomas Ledin är först ut när andra säsongen av TV4:s Kristallenbelönade ”Så mycket bättre” har premiär i kväll. Och det bäddar för en intressant säsong.

Inte i något annat program får man se Eva Dahlgren tolka E-type, Lena PH försöka rappa som Timbuktu, Laleh göra poesi av Tomas Ledin och Mikael Wiehe … klä ut sig till kanin.

I tio dagar har sju av Sveriges mest kända artister bott i kollektiv på Gotland. Förutom att tolka varandras musik, får de som tidigare en hel dag att sätta sin prägel på med aktiviteter och utflykter.

Tomas Ledin, sommarmannen som gett heterosexualitet ett soundtrack, öppnar inte helt oväntat med jordgubbar, champagne – och fotboll. Eva Dahlgren bli övertygad om att hon valt rätt karriär:

– Jag har för långa ben. Innan jag tänkt klart är bollen borta. Jag är för lång för fotboll, säger Eva Dahlgren.

Tomas Ledin, med rötter i Norrland, bjuder även på surströmmingslunch, som Lena Philipsson pillar i sig med en min som bäst beskrivs som ”ledsen cockerspaniel”.

– Det var första gången jag ens kände lukten av surströmming.

Kan du beskriva den?
– Förjävlig. Sen var jag ju först ut att sjunga, så det var ju bara att svälja ner det där utan att kräkas och försöka bli ”Sensuella Isabella”, säger Lena Ph.

Lalehs gåshudstolkning av ”Just nu” drog störst applåder när programmet premiärvisades för journalister. Hennes sätt att ge djup åt en till synes ytlig sommardänga gör henne helt klart till en av säsongens mest intressanta.

I premiären får vi även se en guerillakonsert för tibetanska barn och en nervös E-Types hyllning till en något otippad idol.

– Det var lite skakigt, eftersom jag verkligen beundrar Tomas. Dessutom var jag sjukt bakis, jag tror det syns på ögonen. Men ju längre veckan gick desto mer avslappnade blev alla så det blir verkligen bara bättre och bättre, säger Martin ”E-Type” Eriksson.

Förra året följdes serien av 1,4 miljoner tittare. Om resten av programmen blir ännu bättre än premiären lär det hålla i sig.

Nytt för i år är att luncherna och middagarna sänds i sin helhet på tv4.se. Musiken finns även att ladda ner direkt efter programmet och dagen efter släpps de på Spotify.

Tomas Ledins program sänds lördag 29 oktober 20.00 i TV4.

Sändningsordning:
5 november:


12 november:

19 november:

26 november:

3 december:

10 december:

17 december: Säsongsavslutning med duetter.