Ikväll är det premiär för musikalhörnan. Vad är det? 

– Det är ett nytt koncept för oss alla som älskar musikal och allt som har med genren att göra. På vår restaurangscen ger vi skräddarsydda musikalkvällar på olika teman med lättsam historieföreläsning, här-är-ditt liv med känd VIP-gäst och ett pärlband av nya stjärnskott som får chans att sjunga låtar på kvällens tema. Till detta har vi komponerat en fin konsertbuffé.

Hur började allt det här? 

– Johan Mörk, erfaren musiker med musikalbakgrund, ringde mig i höstas i samband med att jag producerade en konsertversion av min favoritmusikal Jesus Christ Superstar och ville gästa oss med sin musikalklubb Club Corner of the Sky. Jag gillade idén men ville utveckla och anpassa den till konserthuset och vår publik. Därför drog jag in Hans ”MrShowbizman” Marklund, regissör, koreograf och Sveriges mesta showmakare i projektet. Tillsammans har vi spånat fram hörnornas innehåll och upplägg och lyckats locka Tommy Körberg och Petra Nielsen liksom ytterligare två musikalgiganter som vi släpper inom kort.

Det verkar vara en efterlängtad satsning, för till kvällens upplaga med Tommy Körberg är biljetterna slut? 

– Ja, det finns några platser med skymd sikt kvar men det blev rusning så snart vi släppte konceptet. Jag tror och hoppas att publiken tilltalas av att varje hörna blir helt unik och detta bara kan upplevas just där och då. Var och en vill gå hem med känslan att man var där när just det där fantastiska hände.

Kommer det här vara en månatlig händelse? 

– Vi gör fyra Musikalhörnor under våren, (17/1, 21/2, 17/4 och 29/5) och hoppas återkomma under hösten. Tema nästa gång blir Broadway med fantastiska Petra Nielsen som gäst. Hon är en av tre svenskar som faktiskt spelat på Broadway. En svensk på Broadway är lika stort som en svensk i rymden!

Hur gör man för att säkra en biljett till Petra Nielsen-kvällen?

– Då går man in på vår hemsida www.ukk.se och bokar biljett med konsertbuffé för bästa plats. Välkomna!