På torsdag i SLM:s lokaler har Wish of LASH  sin stora 25-årsfest.

Dörrarna öppnar klockan 19.00 men en viktig deadline för alla partysugna är klockan 15.00 samma dag, alltså torsdag den 30 januari. För att få komma på festen måste du nämligen vara medlem i Wish och ansökningstiden går ut fyra timmar innan öppning. Medlemskap är endast möjligt för personer som identifierar sig som kvinnor, transpersoner eller intersex och lever med sin identitet i vardagen. Självklart ska du även vara intresserad av BDSM och fetischism.

Kvällen till ära kommer det att serveras tårta från ett levande tårtfat, det blir 25-års spanking och musik av LASH DJ:s Gavana & Anaya samt Niki Smith.

LASH-grundaren Helene Delilah
QX har pratat med LASH-medgrundaren Helene Delilah om kvällen och varför du borde komma.

Vad är club Wish och club LASH?

– Wish är en separatistisk förening för personer som är kvinnor, transpersoner och/eller intersex och lever med sin identitet i sin vardag, och som har ett intresse för BDSM och, eller fetischism.

Hur började det?

– Det hela började 1994, på SLM Stockholms mixade midsommarfest, där jag hade gått under några år. Just den här kvällen var vi ett litet gäng tjejer som satt och pratade om att det vore schysst med en motsvarande klubb som SLM Sthlm, men för flator och bitjejer. Mixad fest två gånger per år i all ära, men såklart ville vi gärna hänga i lokalen betydligt oftare än så. Där och då bestämde vi oss för att göra slag i saken och starta upp en syskonklubb till SLM. Den midsommardagskvällen utsågs jag enhälligt till president och under hela hösten planerade vi, och informerade bäst vi kunde. Redan till julfesten samma år var LASH-medlemmar inbjudna, och torsdagen den 26 jan 1995 hade klubben sin allra första egna fest!

Bjud på ett speciellt klubbminne från de här 25 åren?

– Alla magiska möten är ju speciella på sitt sätt, och det är svårt, för att inte säga omöjligt att plocka ut ett endaste minne över alla andra, så jag bjuder på ett par höjdpunkter:

  • Som för fem år sedan när klubben firade 20 årsjubileum med festen BACKLASH – LASH is BACK! och vi fick stänga insläppet redan efter 30 minuter för lokalen blev fullsatt med alla fantastiska människor som ville fira och festa!
  • Festen i januari 2019, när Wish firade sina första 10 år med inledande middag och tal var såklart också stort!
  • Nu i höstas arrangerade Wish en kväll med BDSM-SM. Det teamades upp två och två och mästerskapet bestod av tre grenar: kast med liten gagball (olika poäng beroende på vilken svårighetsgrad av dildo som prickades) precisionspiskning med Singletail-whip och slutligen att vika en pappersloppa på tid, med ihopbundna handleder. Tävlingen pågick under kvällen och det ryktas om att det vinnande teamet, som kallade sig The lickin´pussies, fick ropas fram flera gånger innan de kom ut, klädsamt rosiga om kinderna, från de bakre regionerna av lokalen för att ta emot sina medaljer!

Vad är det bästa med Wish of LASH?

– Det absolut bästa med klubben är ju att den fortsätter finnas och erbjuder ett litet men välbehövligt andningshål för alla queera kinksters, det är en viktig och helt unik frizon för alla våra medlemmar som vill utforska sexualitet!

Vilka borde komma på den stora festen?

– Alla kvinnor, trans- och/eller intersexpersoner med BDSM- och eller fetischisintresse. Alla ni som är nyfikna men aldrig vågat er ner tidigare, alla som tycker att Wish är en skön mötesplats men som kanske inte varit där på länge, alla som inte kan tänka sig att vara utan en klubb som Wish. Nu är det dags att komma ner och fira och visa varför klubben behövs!