Gayfester är inte längre reserverade för landets större städer. När driftiga entreprenörer flyttar in i en stad så följer festsugna hbt-are med glädje efter.
Vem skulle för bara ett halvårs sedan tro att Karlshamn skulle bli känt för annat än smör och glass? Men efter att Majsan Keller flyttat från Stockholm och slagit ner sina pålar söderöver så ser hon till att gayfestandet blir av varhelst hon befinner sig.
The Closet heter stadens Karlshamns första gayklubb. Man håller till på nattklubben Silver i Restaurang Harrys lokaler.
Musik levereras av rikskändisarna Mathias Holmgren, Inca och Markus Gisslén och det blir sponspåsar (med snygg QX logga såklart!) till de 50 första gästerna.
– Något har saknats runt om Blekinge och nu har vi det där lilla extra, det där lilla som vi hela tiden kämpar för, utropar Majsan och konstaterar att vare sig det kommer 1 eller 1000 så går denna kväll till historien.
Hon har rätt och fler än en lär det garanterat bli. Bara det att RFSL förlagt en Sydsvensk konferens i just Karlshamn idag där lokalavdelningarna i Halland, Jönköping, Kristianstad, Kronoberg och Malmö träffas ger extra draghjälp såklart. Och om du inte bor i närheten kan du boka plats på First Hotel som har specialpriser för Club Closet-gäster.