Hur hamnade ni i den här podd-konstellationen?

– Vi träffades för tio år sedan och är nära vänner. Vi har pratat länge om att göra något tillsammans, men det var först när Aleksa kom med i hudvårdssvängen som det verkligen tog fart. Vi förstod direkt att vi hittat vårt gemensamma projekt.

Ni kommer behandla ämnen som ansiktsserum och transvård för unga. Brett! Varför då?

– Javisst är det brett! Det är just det som är vår grej. Vi har båda tydliga minnen av våra ömma mödrars smink-och smyckeskrin vilka vi beundrade i smyg som barn, och som vuxna har vi bibehållit fascinationen för det vackra. Det dras alldeles för tjocka gränser mellan ytan och det intellektuella. Skönhet, identitet, kön och sexualitet hänger ihop i vår värld.

Vad kommer ni bidra med till podd-Sverige?

– En bög och en bögtjej som lever ut sin fåfänga! Och en grundlig guidning genom hudvårdsdjungeln, vilket alltid ska följas av en djupdykning i aktuella, gärna komplexa, frågor.
Många tankar har väckts efter Aleksas medverkan i Uppdrag Granskning i höstas, och vi tänker diskutera frågan vidare vad det lider.
Om hudvården är huvudrätten så är djupdykningen desserten.
Hur kom ni på namnet?– Ytspänning är ett fenomen som uppstår i gränsytan mellan två faser, avhängigt molekylerna vid ytan respektive fasens inre.
Det kanske låter nördigt, men vi tycker det är en perfekt metafor för vår podd. Vi guppar på ytan och dyker lika gärna ned i djupet. Förvänta er allt från hudvård till dödsångest!
Podden Ytspänning har premiär idag och ”finns där poddar finns”.