21:22 Vi är igång! Hej alla, här kan du följa en live-uppdatering direkt från Cirkus och QX Gaygala. Vi kommer att avslöja alla pristagare och speciella gäster direkt när de kommer upp på scen.

21:24 Agnes öppnar QX Gaygala med ett otroligt partynummer. Publiken svarar direkt med jubel så fort hon uppenbarar sig på scen!

Agnes öppnar QX Gaygala 2020.

21:28 Årets programledare kommer in,”hbtq:s stora favorit” presenteras hans som. Det är Hasse Aro.

21:30 Hasse avbryts av en skrikande kvinna. ”Stopp! Stopp! Titta dig omkring jag har aldrig sett så många svikna bögar sedan Madonna uppträdde på Eurovision” skriker hon. Det är Petra Mede, årets riktiga programledare!

Petra Mede, årets Gaygala-programledare

21:38 Petra leverar en fantastisk öppning, rolig, snabb och lite elak!

21:48 Kvällens första prisutdelare är Marianne Mörck iklädd en härligt glittrig kreation. Hon berättar om Barbro Svensson ”Lill Babs” och hur det var att lära känna henne i Bonusfamiljen samt att hon chockades över att de skulle spela lesbiska.

Marianne Mörck

21:52 ”Jag ska inte prata om mig själv för mycket, nu ska jag dela ut pris till den bästa… ja vad fan var det?” säger Marianne. Och vinnaren av det som Marianne kallar för kort och gott – Den bästa – är Damernas fotbollsbrons!

21:55 ”Vi vill såklart tacka alla er som är här och alla med den bakgrund som vi har. Det känns aldrig så mycket som på hemmaplan som när man är här, en kväll som denna” säger Nilla Fischer när hon tar emot priset.

Vinnare av Årets bästa

22:15 Sveriges utrikesminister Ann Linde intar scen för att dela ut pris. ”För mig och hela utrikesdepartementet är det helt självklart med allas lika rättigheter oavsett sexuell läggning, sexuell identitet eller könsuttryck. Det handlar inte bara om att man ska få älska vem man vill utan att få vara vem man vill”.

22:18 Vinnare av Årets scen är Ola Salo!! Här för att acceptera priset är regissören Edward af Sillén då Ola är och firar sin pappa som fyller 80 år.

Ann Linde

22:24 Årets TV-stjärna är Marianne Mörck. Priset delas ut av Dexter och hans pappa som blivit Youtube-kändisar efter ett uppmärksammat dansklipp.

Dexter och hans pappa delar ut pris till Årets tv-stjärna.

22:30 Lena Philipsson tar över scen och drar upp stämningen med ett gäng barbröstade män med glansiga blåsinstrument. Maria Magdalena!

Lena Philipsson

22:41 Marianne Jarevik, 81, är Sölvesborgsbon som protesterade mot Sölvesborgs ”strikta flaggpolicy” som gjorde att Prideflaggan inte längre fick hissas på stadshuset, genom att hissa en egen från sin balkong. ”Jag har inte gjort annat än att stå upp för den här vackra flaggan, som handlar om allas lika värde och självklara rätt att få älska vem man vill”, säger hon.

Mariette och Sölvesborgs-hjälten.

22:44 Vinnaren av årets Keep up the good work är Regnbågsblod! ”Om vi får vara allvarliga för en liten stund, det är 2020 och homosexuella och bisexuella män avvisas fortfarande från landets blodcentraler. Regnbågsblod är också värdefullt. Tillsammans kan vi ändra det här!”

22: 47 Lars Lerin och Junior delar ut priset för Årets Drag. ”Junior älskar ju sånt här men det gör inte jag, men vi ska i alla fall försöka dela ut det här priset”, säger Lars.

22:49 Årets drag är Miss Vanity!

Miss Vanity

22:53 QX Chefredaktör Anders Öhrman är på scen för att traditionsenligt dela ut Hederspriset som går till Förintelseöverlevande som fortsätter att berätta och föreningen för Förintelsens överlevande i Sverige. Han berättar om männen med de rosa trianglarna, de homosexuella männen som torterades och användes som försökskaniner för sjuka och meningslösa experiment, ofta i tortyrliknande former. Och att dessa efter befrielsen lång tid fortsatte behandlas som kriminella i Tyskland och Österrike.

Anders Öhrman
Tobias Rawet, en av Förintelsens överlevande som fortsätter berätta, med ett av sina barnbarn på scen tog emot QX Hederspris och delade med sig av sin visdom på scen. "Love is Love", avslutade han.

23:03 Molly Sandén intar scen och Cirkus ställer sig upp till Det bästa kanske inte hänt än.

Molly Sandén

23:14 Johan Hellström och Fredrik Robertsson delar ut pris för Årets gayställe, och avslöjar att de träffades i en buske utanför Kajsa Bergqvist.

23:15 Secret Garden vinner Årets ställe för andra året!

Secret Garden

23:18 Cirkus tystnar för att minnas personer förknippade med Gaygalan genom åren, som inte längre finns med.

23:20 Marika Carlsson är prisutdelare för Årets bok! ”Jag vill bara passa på att tacka för alla gratulationer för att jag gått vidare direkt till finalen i Melodifestivalen, jag måste bara förklara att jag inte är en av The Mamas”.

Marika Carlsson

23:22 Tobias Karlssons bok Inte alltid en dans på rosor är Årets bok! ”Herregud! Det här är jag så sjukt stolt över, Let’s dance är ingenting, att skriva en bok är sjukt svårt”.

Tobias Karlsson

23:17 Anna Bergendahl uppträder och följs av Arvingarna och John Lundvik med Is it too late for love och hela Cirkus dansar och sjunger med.

John Lundvik

23:33 Innan vi dör-”mor och son” är här för att dela ut pris för Årets bästa tv-program. Och vinnaren är Vår tid är nu.

23:39 Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson tar emot priset och hyller QX Gaygala som Sveriges ”absolut roligaste gala”.

Vår tid är nu

23:41 Pernilla Wahlgren sitter på scen och beklagar sig över sitt lite misslyckade kärleksliv. Publiken föreslår att hon ska bli lesbisk men tyvärr var inte ”att slicka fitta inte riktigt min grej” säger hon. Hon går över till att sjunga att hon ”vill ha en stor kuk, en jättestor kuk i mitt liv”.

Pernilla Wahlgren
Pernilla uppträder med sin stora drömkuk.

23:48 Ishockeyspelarna Mantas Armalis, Christopher Mastomäki och Johan Alcén intar scen för en jublande publik och berättar om SHL Pride Week och varför de valt att bli hbtq-ambassadörer.

SHL Pride-ambassadörer

23:50 Hockey-killarna delar ut pris till Årets film och vinnaren är And then we danced.

23:53 ”Jag vet att det är flera idrottare där ute som inte vågar komma ut, men jag lovar att den dagen ni vågar komma ut så kommer vi stå här med öppen famn” säger Anja Pärson. Med sig på scen har hon Lotta Schelin och William Wenzel för att dela ut Årets hetero!

Lotta, William & Anja

23:56 Fotbollsspelaren Albin Ekdal är Årets hetero!

23:57 Linda Bengtzing fick nobben från att komma till QX Gaygala 2019, vilket hon tog till Instagram för att protestera. Nu är hon bjuden och det är hon med stora bokstäver. Det är Linda Bengtzing-medley! Och det är till Cirkus stora förtjusning!

Linda Bengtzing

00:05 Tove Styrke är på scen och ska dela ut pris för Årets låt. Och vinnaren är Molly Sandén och Det bästa kanske inte hänt än.

Tove Styrke

00:12 Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel och hans man Gauthier Destenay är på scen för att dela ut kvällens mastodont-pris Året Homo/Bi/Trans.

Luxemburgs premiärminister med maken.

00:15 Årets Homo/Bi/Trans är Tobias Karlsson!

Tobias Karlsson

00:19 Till ett stående Cirkus ställer sig Tobias vid mikrofonen. ”Att vara 13 år, kille och älska att dansa kan en del dagar vara på gränsen till dödligt. Det kan vara förknippat med daglig psykisk terror. Att varje dag under högstadiet bli kallad för bögjävel, dansfjolla eller det där påhittade ordet femi. Det enda som finns kvar i mitt minne från de åren är de där ångestfyllda promenaderna från skolan till skolmatsalen. Till er som är där ute i Sverige nu och kanske lever i det där helvetet. Det blir bättre, det blir bättre och ge inte upp! Tusen tack för det här fantastiska priset” säger Tobias.

00:26 Paradisio avslutar galan med ultraklassikern Bailando till ett Cirkus som dansar in efterfesten!

Paradisio