– Hur sjukt? Att vara nominerad i två kategorier och gå hem med två priser, det finns ju inte. Det är så jäkla häftigt, så jäkla coolt, utbrast Tobias backstage.
I kategorin ställdes han mot Lotta Schelin, William Seth Wenzel, Michael Segerström och Åsa Lindhagen. Alla fem nominerade var på plats för att vänta in galans sista pris.

Tobias Karlsson fick stående ovationer när han tog emot priset.
– Att vara 13 år, kille och älska att dansa kan en del dagar vara på gränsen till dödligt. Det kan vara förknippat med daglig psykisk terror. Att varje dag under högstadiet bli kallad för bögjävel, dansfjolla eller det där påhittade ordet femi. Det enda som finns kvar i mitt minne från de åren är de där ångestfyllda promenaderna från skolan till skolmatsalen. Till er som är där ute i Sverige nu och kanske lever i det där helvetet. Det blir bättre, det blir bättre och ge inte upp! Tusen tack för det här fantastiska priset, sa Tobias från scenen.

Han fortsatte sedan bakom scenen:

– Att jag får ge tillbaka nånting genom att få vara ute och föreläsa….Så otroligt viktigt. Om jag bara kan hjälpa en person som haft det jobbigt och kan ge en knuff i rätt riktning. Det här är ett fantastiskt bevis på att det kan bli bättre.  Trots att man har haft det skit i barndomen eller på jobbet så kan man vända motgång till framgång. Kämpa på, ge inte upp!