Ikväll på TV4 drar klassikern Big Brother igång. Två av de som ger sig in i det sociala experimentet med hopp om storvinsten är Elisabeth ”Lisa” Engh och Patrik Svensson.

Lisa Engh, 37, Stockholm

Lisa Engh

Varför Big Brother?                  

–  Jag sökte i höstas men hörde inget. Sen fick jag ett samtal för ett par veckor sen och då var det bara att säga ja. Det är för utmaningen som jag sa ja, sedan är vinstsumman på en miljon en stor bonus.

Hur reagerade dina vänner/familj när du berättade att du skulle vara med?

– Alla blev jätteglada och tycker det ska bli kul att följa mig.

Varför är du en bra Big Brother-deltagare?

– Jag tror tv-tittarna gillar snälla personer och jag är en snäll och ödmjuk person. Dessutom är jag en social person som har lätt att ta mig in i en grupp.

Vad kommer du inte att göra i tv?

– Jag vill inte vara intimt med någon, det har jag lovat mig. Men om det blir så så blir det så.

Vad kommer du att sakna mest?

– Förutom vänner och familj kommer jag sakna att spela fotboll, jag har spelat på elitnivå, och pizza och gott vin.

Känner du att du representerar HBTQ-personer genom din medverkan?

– Absolut. Men jag känner också att straighta inte måste gå runt och representera så varför ska jag det? Men jag står för att jag gillar tjejer och älskar att jag gör det.

 

Patrik Svensson, 51, Göteborg

Patrik Svensson

Varför Big Brother? 

– För utmaningen! Att gå in i ett hus och låsas in i 100 dagar, för jag vet att jag kommer att vara kvar i 100 dagar. Att utsättas för det tror jag kommer att vara väldigt kul och utmanande.

Hur reagerade dina vänner/familj när du berättade att du skulle vara med? 

– Det är inte jättemånga som vet förutom några jättenära vänner och min chef. Men de blev inte så förvånade. Jag har pratat om att det skulle vara kul att vara med länge, och jag visste att om jag skulle söka så kommer jag nog med.

Vad kommer du inte att göra i tv? 

– Det vet jag inte, det är omöjligt att svara på.

Många säger till exempel att de inte tänker vara intim med någon, men det utesluter inte du? 

– Jag är ju homosexuell som du säkert vet och tänk så kommer det in världens snyggaste kille. Allt handlar om tillfälle och känslor. Så jag kan inte säga något för ett två tre så har man gjort det i alla fall.

Känner du att du representerar regnbågscommunityt genom din medverkan? 

– Självklart! Jag kommer att vara helt öppen och kommer säkert att berätta att jag är homosexuell för de andra deltagarna redan ikväll. Jag kom ut redan som 21-åring och min läggning är inget som jag har problem med.

Har du någon vinsttaktik? 

– Att vara mig själv. Sen under tidens gång så lär man ju känna människorna och då får man hitta ett spel som gör att man vinner.

För du satsar på miljonen? 

– Miljonen är inte det viktigaste utan det är att vinna i sig. Det är min vinnarinstinkt. Sen kanske svenska folket hatar mig och röstar ut mig direkt, men det tror jag inte.

Big Brother har premiär ikväll, måndag, klockan 20.00 på TV4.