En QX-läsare har tipsat om att Elisabeth ”Lisa” Engh, 37, som nu är inlåst i Big Brother-huset, gör sig känd för att vara en näspillare.

Tipsaren beskriver Enghs ovana som ”lustig” men hon poängterar också att hon tycker att det är en aning ”snuskigt”.

– Man kanske borde vara lite observant på att man har kameror i nyllet. Men hon kanske är lite av en naturmänniska. Jag tycker att det är synd för hon ser ju bra ut, och är säkert en trevlig person. Men hon borde låta näsan vara ifred.

”Fingret åker upp vid dålig stämning”

Vidare berättar tipsaren att hon tycker sig se ett mönster och säger att det kan handla om ett nervöst beteende.

– Jag tror faktiskt att det är mer ett tics än att hon verkligen har snorkråkor som hon vill peta bort. För fingret åker ofta upp när det blir dålig stämning.

När QX kontaktar TV4 får vi veta att produktionen är bekant med näspetandet, och att pillandet uppmärksammats av andra tittare i kommentarsfälten.

Vad säger experterna om näspetande?

Näspillande är ett vanligt förekommande fenomen framför allt bland barn, det är dock stigmatiserat. På frågan huruvida det är farligt eller inte går specialister isär.

Enligt den amerikanska läkaren Eric Voigt är näspillande en ond spiral där man för upp stafylokocker i näsan vilket kan orsaka skavsår.

– Såren gör att det bildas blod i näsan som fungerar som mat för bakterierna vilket orsakar ytterligare irritation, säger Voight till Business Insider.

Men enligt en studie publicerad i US National Library of Medicine är det en god vana att äta sina snorkråkor då snor är en källa till bakterier och slem som är bra för tänderna och motverkar karies och hål.

Big Brother-Lisas finger gör ett nattligt näsbesök.