Dance The Park är en helkväll i Hagaparken, bakom Haga Forum, med uppträdanden, restauranger, barer och open air-partyfeeling. Alla tre artisterna kommer att uppträda med varsin konsert, Sommerville & Almond med fullt band, och det här är första steget att profilera natursköna och vattennära Hagaparken som en  plats för konsertsevenemang.

Skotten Jimmy Sommerville bildade under tidiga åttiotalet gruppen Bronski Beat som hade hits med Smalltown Boy och Why, innan han skapade nästa projekt, The Communards som gav oss världshiten som Don´t Leave Me This Way och For a Friend, som var en av de första poplåtarna som tog upp aids. Superfalsetten Sommerville fortsatte sedan karriären solo med superhiten You Make Me Feel (Mighty Real) och en framgångsrik cover på To Love Somebody. Sommerville uppträdde på Stockholm Pride 1999.

Britten Marc Almond slog igenom med new wave-duo Soft Cell som gav oss klassikern Tainted Love. och fortsatte sedan karriären solo med hits som The Days of Pearly Spencer, Jacky & listettan Something´s Gotten Hold of My Heart i duett med Gene Pitney.

Magnus Carlsson har det senaste året haft stora framgångar med karriärsammanfattande showen Från Barbados till Gamla Stan. Han har medverkat i Melodifestivalen åtta gånger, haft hits såväl solo som med Alcazar och Barbados.

Biljettsläpp den 5 mars kl 09.00 via a-star.se

Jimmy Sommerville.
Marc Almond
Magnus Carlsson