Den 12 till den 16 maj ska Rotterdam fyllas av Eurovision-fans från hela världen för den 65:e upplagan av den legendariska musiktävling. Men enligt rapporter hotas nu tävlingen av det rådande Coronavirus-utbrottet som sprider sig över Europa.

Enligt Dagens Industris källor på EU-kommissionen och den Europeiska smittskyddsmyndigheten riskerar både fotbolls-em och Eurovision att ställas in på grund av spridningsrisken.

SVT åker inte till Rotterdam för Eurovision-möte

Imorse meddelade även SVT att de inte kommer att delta i det årliga mötet som hålls inför Eurovision som en försiktighetsåtgärd, rapporterar DN.  På mötet planerat till den 9 mars skulle alla deltagarländers delegationer träffas och presentera sina bidrag. Men Sverige kommer nu att medverka digitalt.

Anette Helenius som är projektledare för Melodifestivalen säger till DN att beslutet att inte skicka någon till Rotterdam för det årliga inför-mötet inte påverkar Sveriges deltagande i Eurovision.

Finalen i den svenska Melodifestivalen är planerad att hållas på Friends arena i Stockholm nu på lördag och SVT har uppgett att den kommer att bli av, såvida inte Folkhälsomyndigheten kommer med andra direktiv.