Farrows senaste bok Fånga och Döda, en reportagebok om Harvey Weinstein och Metoo, publicerades av Hachette. Men nu kan samarbetet ha kommit till sitt slut. I ett brev som Farrow bland annat delar på sin Twitter hotar han att lämna förlaget på grund av deras planer att ge ut pappan Woody Allens memoarer.

Farrow, som är son till Mia Farrow och Woody Allen, har tagit ställning med sin syster Dylan som har berättat att deras pappa förgripit sig på henne som barn, vilket Allen förnekat.

”Jag blev besviken att höra genom mediarapporter att min förläggare Hachette ska ge ut Woody Allens memoarer efter att andra stora bokförlag vägrat. Deras beslut hölls hemligt för mig och Hachettes egna anställda medan vi arbetade på Fånga och Döda, en bok om hur mäktiga män, däribland Woody Allen, kommer undan med sexuella övergrepp utan att hållas ansvariga.”

”Det är vansinnigt oprofessionellt av Hachette att bete sig på det här sättet. Det visar också på en brist av etik och medkänsla för offer av sexuellt våld.”

Ronan Farrow är förlovat med talskrivaren och komikern Jon Lovett.