Sidetrack

Den ikoniska källarlokalen på Wollmar Yxkullsgatan håller sina dörrar öppna för alla friska som är sugna på mat, dryck och gott sällskap.

– Vi kommer hålla öppet tills staten fysiskt tvingar oss till annat! Sveriges äldsta gaykrog stänger man inte så lätt, säger Vincent Ferrigan och fortsätter:

– Communityt ska fortsätta gå ut, speciellt om man inte tillhör riskgruppen. Vi gays har ju varit med om värre. Sen kan man alltid beställa lite take away. Vi har ju väldigt duktiga kockar, det vet alla som käkat hos oss.

Secret Garden

Secret Garden i Gamla stan har öppet alla dagar året om, så även i corona-tider. Till QX berättar de att de vidtagit extra hygienåtgärder för personal som nu bland annat jobbar med engångshandskar.

– Vi vet att vi behövs för communityt som en plats för att kunna mötas i dessa tider. Vi behöver även att communityt kommer till oss för att stötta att vi fortsätter ha öppet.

Patricia

Party- och restaurangbåten vid Söder Mälarstrand kör på med ändrade rutiner och vaket öga. Denna vecka har man stängt matsalen tors/fre men har nattklubben öppen fredag 23-05, och planerar att hålla öppet restaurang och nattklubb lördag och söndag 18-05.

– I nuläget håller vi fortfarande öppet med ändrade och förbättrade hygienrutiner. Det är betydligt färre gäster ute på stan, så vi har endast öppnat nattklubben från 23.00. Stämningen är ändå på topp. Och vi följer självklart regeringens uppdateringar konstant och anpassar oss efter dom, hälsar Hayden Phelan på Patricia.

Bee Bar

Katarina Bäckström på den gaygalaprisade baren mitt i Göteborg beskriver situationen för Bee som minst sagt annorlunda. De har uppdaterat hygienrutinerna för all personal, gått igenom meny för att se  över att man verkligen håller hög kvalitet, samt plockat bort salladsbuffé och en del bord/platser för att få det lite luftigare i matsalen.

– Vi försöker hantera dag för dag och såg under andra halvan av förra veckan en stor förändring. Veckan gick ner 40% och helgen nästan 60% ner. Det är svårt att manövrera rätt på okända vatten.

Katarina berättar att gänget på Bee känner sig rätt trygga eftersom de har ett etablerat koncept och en stabil väl inkörd personal sedan många år.
– Men i det korta perspektivet kommer vi att smalna av menyn, men behålla öppettiderna. Vi anser det viktigt att fortsätta ta hand om gästerna och varandra på Bee-sätt.

Bee gick nyligen ut med info till sina gäster där de uttrycket ett hopp om att smittan inte blir värre framåt än att de får ha öppet för myndigheterna.
– Det är ju mycket på G. Våren ligger om hörnet med uteservering till påsk, och med det tråkiga men förståndiga beslutet om ESC, så får väl vi på Bee planera för en egen final i maj.

Personalen på Bee kök & bar följer myndigheternas rekommendationer och vid minsta misstanke på snuva eller annat så stannar man hemma och låter kollegerna sköta jobbet.

Katarina Bäckström avslutar:
– Vi hoppas att våra gäster förblir friska och vill komma till vårt vardagsrum och umgås med god mat & dryck. Skulle du vara dålig eller väljer att jobba hemma så vill vi gärna leverera hem nått gott till dig för att förgylla din dag.

Red Shoe Bar

I Malmö håller Red Shoe Bar fortsatt öppet 20-01 och skriver att de kommer att vidta de råd och åtgärder som blir nödvändiga.

– Vi följer noga utvecklingen och myndigheternas råd. Om du har förkylningssymptom, stanna hemma och bli frisk. Vi kommer att göra likadant. Vi vill att våra gäster, vår personal, och i förlängningen alla berörda riskgrupper ska känna sig trygga med att besöka Red Shoe, hälsar Joe och Johan med personal.

Club Backdoor

Backdoor bjuder på två fester i helgen. Ikväll blir det Hit Mania med fri entre innan 01 och imorgon är det Houseparty & Hits och Rajraj, även här fri entre innan 01. På deras Facebooksida kommenterar de hur de tänker i corona-tider.

”Vi på Backdoor håller öppet under denna globala kris, så att de som vill och är friska kan dansa och umgås. Om man vill. Vi följer händelseförloppet slaviskt timme för timme och arbetar enligt regeringens/hälsomyndighetens rekommendationer. Så alla som inte tillhör och lovar att hålla sig borta från riskgrupperna och känner sig kärnfriska är välkomna in till bakdörren.”

SLM Stockholm

SLM Stockholm skriver på sin hemsida att de håller öppet som vanligt och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vilket de även uppmanar besökare att göra.