Precis som tidigare år så tog det ett avsnitt innan man var fast. Årets Robinson-omgång är exakt lika beroendeframkallande som alltid och de som värvat deltagarna förtjänar en eloge modell grande. Att vi dessutom har tre homos med oss på Fiji-ön gör allt bra mycket festligare, men snart måste Priya och Fabian börja ta lite plats. Just nu stjäl ju öns golden boy i gult, Ragnar, all gayglans.
Efter en andra vecka på ön är det dags för Robinson-listan: Vem är just nu QX Robinson-vinnare?


1. Ragnar (-)
Han förklarade hur Grindr funkar för en lagkamrat, fick helande terapi av Kristove så att tårarna rann (eftersom han ville att familjen skulle vara stolt över honom), och paktar frisk. Realityns Ray of Sunshine, Ragnar, ger oss hopp om att Robinson-säsongen kommer att bli lika gala som hans ansökningsvideo från en kundvagn(!).2. Pia (-)
Fiji-öns pantertant fick ett extra liv efter att det andra laget räddade henne kvar i Robinson-utröstningen. Pia var Queen på ”hålla-sandsäckar-uppe” och visar att gammal är äldst. Hon påpekar också gång på gång att vi inte ska räkna ut henne på grund av åldern. Uppfattat säger vi, men undrar varför det aldrig nämns att hon faktiskt är mamma till självaste Malin ”En del av mitt hjärta” Åkerman!3. Cruise (-)
Okej, jag erkänner: Jag har en crush på Cruise. 22-åringen mantlar hunktiteln efter tidigare säsongers ögongodis Pascal och Sebastian på ett abs-faboulous vis. Men tredjeplatsen här förtjänar han mer för att han glänser i tävlingar och för han i veckan högg tillbaka mot Raymond. Det visar prov på BIG ”cojones”.4. Michael (-)
Den åländske kocken är Robinsons mest likeable, öns trygga punkt och absolut den lagmedlem jag valt först om jag bildat lag på Fiji. Han spelar dessutom spelet smart genom att göra sig oumbärlig i köket, men är sådär lagom ofarlig tävlingsmässigt.5. Kristove (-)
Han är Kisa-hypnotisören som har med sig ”moralförstärkande foton”(när får vi se dessa???) till ön. När han pratar lyssnar vi och när han dessutom fick Ragnar att känna sig behövd igen ville vi ge Kristove en stor moralförstärkande kram.6. Raymond (-)
Inte för att jag gillar honom värst mycket. Men: Just nu är det Raymond som står för action på ön och det gör att man får en uppskjuten placering. Efter härjningar mot stackars Katarina fick även resten av laget nog och röt äntligen ifrån. Det kan inte vara jättekul att vara på en öde ö och vara RÄDD för en lagkamrat.7. Fabian (-)
Förhoppningsvis är Fabian smart och ligger lågt mellan de olika lägren som bildats i hans lag. Det gör att han ses som ofarlig just nu, och glider igenom tävlingen på ett perfekt sätt. Vi räknar med att den vältränade läkaren från Stockholm kommer att gå långt när det väl är dags, men just nu är det väldigt tyst, och det mest fascinerande med honom är hans olika frisyrer…8. Ola (-)
Ola var VÄLDIGT nyfiken på hur Grindr funkade, och det gjorde honom lite mer intressant. Annars har han ju mest muttrat om hur fega Jonas och Hasse var som försökte få ut honom. Men i och med att min nuvarande favorit Ragnar bondat med honom så måste han ju vara vettig?9. Katarina (-)
Alla som står upp mot Raymond ska ha en eloge. Att psykologen Katarina sen har skildrats som en väldigt ältande och offerkoftig person, hoppas jag att det blir ändring på.10. Hasse (-)
Utåt sett verkar han ju reko och om han var uppriktigt när han bad Ola om ursäkt så steg Hasse i graderna hos mig. Däremot brast han oväntat tidigt i Robinson-tävlingen och jag undrar om han egentligen är så viktigt för laget…11. Julia (-)
Okej, jag flyttar upp henne ett par pinnhål för att hon är livscoach från LA och Ragnars medspelare. Det gör henne intressant. Men hon har är rätt anonym so far och det är mycket gnäll på Hasse och Jonas. Shape up!12. Jonas (-)
Jag hade hoppats på mycket mer av den ”boy-next-door”-snygga PT:n. Hittills har han inte visat musklerna på rätt sätt, varken de i kroppen eller de i hjärnan…13. Nina (-)
Jag gillar att hon helt hårt körde över hela testo-gänget i laget och utsåg sig själv till lagledare, men jag har lite svårt för hennes lite stroppiga stil, hon är inte direkt värmen på ön…14. Josefina (-)
Det vilar tyvärr något lite osympatiskt och ”veta-bäst”-aktigt över den 38-åriga polisen, av det vi sett så här långt. Men jag är beredd att ändra mig.15. Mattias (-)
Har varit inblandad i flera tjafs redan och känns bara allmänt gnällig.16. Priya (-)
När ska förskoleflatan börja skina? Hon verkade askön när jag intervjuade henne för qx.se men hon märks inte alls av i programmet. Priya måste lämna statistfacket om hon ska bli en Robinson-Sophie för 20-talet.17. Angelica (-)
Öns mest anonyma och USEL i Robinson-tävlingen. Jag glömmer bort att hon ens är med.18. Cissi (-)
Lämnade programmet efter att ha åkt till läkaren med magknip. Krya!