Idag den 3 april startar nya säsongen av The Real Housewives of New York City. Serien finns på streamingsjänsten hayu som sedan tidigare i år också visar utvalt material hos TV4/C More. QX fick ett snack med en av realityns mest färgstarka karaktärer, Luann de Lesseps, också känd som ”The Countess” eller ”Countess Luann”.

Ni är inne på tolfte säsongen och du har varit med från start, vad får dig att återvända säsong efter säsong?
– Jag är en masochist (skrattar). Det här är min tv-familj och det är alltid kul att återse de andra kvinnorna. Även om vi inte alltid är överens är de för alltid en del av mitt liv. Visst, vi bråkar en hel del men vem gör inte det? Det är rätt givet att det blir så med sju starka personligheter som alla vill höras och synas. Jag ser dock inte mig själv som en bråkstake utan är mer defensiv.

Du syns ofta i HBTQ-sammanhang, har många gaypolare och samlar bland annat in pengar till HBTQ-stöttande organisationen GLAAD, varför är det viktigt för dig?
– Jag älskar mina LGBTQ-vänner och för min är det självklart att ta ställning och visa var ens sympatier ligger. Jag har alltid haft många bögar i mitt liv och jag tycker det är viktigt att stötta dem på alla sätt jag kan.

TV-Guide listade dig överst av alla Housewives när de sammanställde en lista över de viktigaste tv-fruarna, varför är du så populär?
– Jag tror att jag är lätt att relatera till. Jag har gått igenom skilsmässor, blivit arresterad…jag är som jag är och tror att tittarna ser att jag inte är en annan person i tv jämfört med verkligheten. Serien ger en rättvis bild av vem jag är.

Vilken housewife är din egen favorit?
Lisa Rinna (The Real Housewives of Beverly Hills) är en favorit och en god vän, liksom Cynthia Bailey (The Real Housewives of Atlanta). Vi är alla kvinnor som kämpar för ett bra liv och bjuder på oss själva.

Bakom alla serier står en av tv:s kanske viktigaste bögar, Andy Cohen, hur vitkigt är det att hålla sig väl med honom?
– Haha, det är viktigt det kan jag säga. Jag har känt Andy sen starten och det har varit intressant att följa hans framgångar med The Real Housewives och mycket annat. Jag tror att den här typen av serier behövs när varken Sex & The City eller Desperate Housewives existerar. De fyller en lucka, och Andy är bra på att förvalta det vi fruar bjuder på.

Du har en framgångsrik kabaret som rullat i ett par år nu?
– Jag älskar att underhålla och det var en god vän som förslog att jag borde gör nåt av mitt sjungade och min skojfriska personlighet. Jag sjunger och berättar stories inför en publik,  det är som att vara hemma hos mig.

Vad vet du om Sverige?
– Ingenting (skrattar). Jo, att serien är poppis där och att ni är snygga. Jag måste absolut åka till Sverige nån dag.

Hur ser livet ut för dig just nu med tanke på allt som händer i världen?
– Jag är lycklig som har mina två barn hos mig i vårt stora hus i Hamptons. Jag gör det bästa av tiden: Städar källaren, är med barnen, lagar mat och försöker att Instagramma så jag behåller kontakten med fansen och omvärlden.

Ta hål på ett osant rykte om dig!
– Folk tror att jag är onåbar och en snobb, det stämmer inte. Jag gillar att ta hand om folk och är väldigt ”down to earth”.

Nån kändis du misstagits för?
– Sandra Bullock. Det händer då och då. Men ofta säger folk att de känner igen mig, men att de inte kan sätta fingret på varifrån. Eller att jag ser bättre ut i verkligheten än i tv. Och det stämmer ju! (skrattar).