I kvällens avsnitt dök skådespelerskan, programledaren, roddaren och författaren Clara Henry upp som en Robinson-joker! QX tog pulsen på vårt nyaste HBTQ+deltagare i vårens mest beroendeframkallande reality.

Du berättade att du alltid velat vara med men tänkt bort det lite eftersom du är en känd person, vad är det som lockar med Robinson?
– Upplevelsen! Att leva av naturen och med min kropp som ett redskap. Jag har alltid fascinerats av programmet. Liksom, ”får de verkligen ingen mat? Hur kallt är det att sova ute om nätterna? Sånt där skulle jag väl kunna klara av?!” Det är kittlande. Vissa tycker nog att det låter fruktansvärt, men av någon anledning vill jag utsätta mig själv för det där.

Har du nån Robinson-favorit från tidigare år?
– Ja många! Zübeyde och Emma Andersson lärde ju mig om systerskap i Robinson redan när jag var 7 år, 2001 (skrattar). Men Désirée Steno 2018 är en solklar Robinson-favorit på senare år.

Vad överraskade dig mest under inspelningarna jämfört med hur du upplevt det genom rutan?
– Jag gick mest runt och fascinerades av hela produktionen. Jag är väl jobbskadad kanske, men jag har ju undrat hur det går till så det var lyxigt att åka båt med ögonbindel, höra produktionen viska hemligheter över walkie talkie och försöka lista ut vad nästa tävling kunde vara. Första gången jag traskade in på öråd var jag som en unge på Disneyland (skrattar). Jag ba: ”HERREGUD KOLLA PÅ DET HÄR!!!”. Inslagsproducenten vad väldigt road tror jag. Men den största överraskningen var nog den totala ovetskapen. Jag fattade ju på förhand att mycket av programmet går ut på lång väntan och att leva i ovisshet, men vi fick inte ens veta vad klockan var.

Vad saknade du mest?
– Otippat nog: Ryggstöd. Att varje dag sitta i timmar runt elden med ryggen som en ostbåge, i kombo med att sova varje natt på stenhårt underlag, gör att ryggen tar rätt mycket stryk. Och sven solglasögon! Fan vad man kisar i solen (skrattar).

Blev du överraskad att det var så många andra HBTQ+personer med?
– Ja, väldigt positivt överraskad! Jag minns själv inte att jag någonsin sett en realityserie med tre öppna gays och en öppen bisexuell.

Beskriv dig själv på ön med ett ord?
– Hungrig.