En händelserik vecka där två deltagare hamnade i Gränslandet, två lämnade tävlingen, och två nakenbadade. Inför kvällens ö-råd är det äntligen dags för Lag Syd att rösta ut deltagare. Peppen!
Här är veckans Robinson-rankning!1. Ragnar (3)
I början av veckan såg han väldigt trött ut, men jäklar vad det tog sig! Genom att knäcka i pristävlingen (vad fan gjorde enarmsgrävaren Jani ens där?) visade han att han är Nord-lagets bästa spelare. Dessutom var han en avslutande och snabb klippa i Robinson-tävlingen. En kanonvecka för Robinson-Ragnar.2. Fabian (1)
Efter att ha lämnat över hövding-bonaden tappar han en placering den här veckan. Han och Josefina gjorde rätt som tog mat till laget framför champagne och frukt, men jag hade älskat att se dem i en egoistisk bubbelfylla som retat gallfeber på en svältande Raymond. Plus också för det fina ögonblicket när Raymond och han nakenbadade hand i hand.3. Josefina (6)
Så fort Cruise var borta riktade Raymond sin irritation på Josefina. Vi tittare har svårt att se vad han stör sig på, för jag tycker att hon verkar vara en rätt vettig brud med skinn på näsan. Jag är helt klart team Josefina om hon och Raymond ställs mot varandra.4. Clara (7)
Att missa att gräva upp en pusselbit var ju en fail som inte direkt gjorde Christoffer och henne mer poppis i Lag Syd. Men jag tycker Clara verkar vara en smart spelare som står för en positiv värme och en energi som behövs i programmet nu när alla andra verkar tappa orken.5. Cruise (10)
…blev en helt ny människa! Helt sjukt hur gott utröstningen och Gränslandet gjorde honom. Nu är man lite nykär i Cruise igen efter att han strålat i den nya parbildningen med Jonas i husvagnen.6. Kristove (4)
Precis som i Fabians fall så blev hövding-abdikationen ett steg tillbaka. Men mysfarbrorns fiskrensning med ett konserburkslock imponerade!7. Nina (2)
Nina är ett fortsatt tryggt ankare i Syd. Men vad ser hon i Raymond? Och vad tycker hon om att hennes polare Josefina nu hatas av honom?8. Julia (10)
Hon stod för veckans största magplask i Robinson-tävlingen, men kom på ett vinnande sätt att transportera en stensatt boj genom att simma med den (vilket snabbt härmades av andra laget). Börjar Julia skina lite nu, bortom paktandet?9. Jonas (12)
Det är nåt som inte stämmer här. Vi tittare ser inte alls PT:n som den bov hans lagkamrater målar ut honom till att vara. Det var i alla fall helt rätt att han fick en förlängd chans i årets tävling genom att bli sambo med Cruise i Gränslandet. Där kanske han kan komma till sin rätt på ett bättre sätt. Och det är alltid charmigt med en man som sköter sina hushållssysslor…10. Christoffer (13)

…har inte riktigt imponerat den här veckan. Han och Clara borde vunnit pristävlingen på ren kraft. Men smart drag att hålla ihop med Clara, och försöka glida mellan Syd-grupperingarna.11. Priya (11)
Jag gillar Priya, det gör jag. Men efter genomklappningen i Robinson-tävlingen (där hon till slut bet ihop och körde på), och Robinson-sången så tappar hon lite. Jag hoppas däremot innerligt att Priya är en spelare som kommer skina när ihopslagningen är ett faktum. För visst kommer hon dit?12. Mattias (16)
Jag ska ge honom att klippningen av årets program inte varit till hans fördel. För ingen kan väl vara lika gnällig som Mattias? Men han får klättra lite då han ju blev av med sin enda bästis.13. Raymond (9)
Hans matgnäll börjar bli tröttsamt. Är det verkligen en chock att det inte finns mat på ön? Det var ett tappert försök av honom att äta sjögurka, men fy fan vad äckligt det såg ut. Och det här att han fortsatte att älta förlusten i Robinson-tävlingen var bara onödigt.14. Jani (17)
Årets jobbigaste. Han har varit med i alldeles för många ”synkar” denna vecka och han pratar ju inte bara hål i huvudet på oss, utan även på sina medtävlare. Dessutom är det sorgligt hur clueless han är på sin egen förmåga. Begreppet ”Mycket snack och lite verkstad” har aldrig passat bättre på en Robinson-deltagare. Och det finns ju inte en suck att Nord behåller honom om de hamnar i öråd igen. Men det är kul att irritera sig på folk också, därför klättrar han lite.15. Michael (5)
Tyvärr en väldigt anonym vecka för den åländske kocken. Vem är han bortom en bra kock? Det räcker inte för oss tv-tittare.16. Katarina (18)
Ännu en väldigt anonym vecka för psykologen. Det enda jag minns är hur hon tillreder en lättare lunch hemma (med lax och ett pocherat ägg).17. Ola (15)
Fick lämna tävlingen, men var varken bitter eller besviken. Ola kan lämna med huvudet högt, och en kunskap om hur Grindr funkar….18. Pia (8)
Lämnade väntat tävlingen, men Pias efterlämnar en finfin legacy. Hon har visat att gammal inte alls betyder svag, och jag hoppas att hennes insats i år sätter spår i kommande säsongers castande.