En regnbågsfylld vecka på Robinson-ön där tre homosar hamnade i topp under en tävling, det smordes planer på en regnbågsfinal, ett QX-omslag, och så försöker TV4 att matcha fram en liten homoromans.
Nu när folk har börjat hamna i Gränslandet så lämnar de listan, för i slutändan kommer de ändå lämna programmet allteftersom och bara nån av dem kommer tillbaka till ”riktiga” programmet.
Här är veckans Robinson-rankning!1. Fabian (2)
Grymt imponerande i immunitetstävlingen, en smart spelare och det är ju faschinerande hur TV4 försöker pressa fram en homoromans. Men vi homos fattar ju: Vi håller ju ihop om vi får chansen och vi vill ju se dem i final. Och har man redan på Robinson-ön planer på att hamna på QX-omslaget så förtjänar man att toppa listan. Vi får väl se om han lyckades nu när majnumret kommer nästa vecka…2. Ragnar (1)
Ingen var gladare än Ragnar över sammanslagningen och det var sjukt kul att se hur mycket energi det finns i den kroppen trots att de knappt har nån mat. Ragnar kom tvåa i imunitetstävlingen och vi älskar ju att ”bögarna vann”.  Han fortsätter att ta stor plats i programmet, är genomgående sympatisk och på bra humör, plus var schyst som erbjöd sig att gräva med Nina.3. Priya (11)
Jodå. Nu får vi se Priya le och hon visade muskler i ”hänga-i-stocken” och kom imponerande trea i immunitetstävlingen. Spelar smart i bakgrunden genom att hålla sig till rätt team raktigenom. Och Priya kom ju ut i tv den här veckan utan att göra en större grej av det.4. Kristove (6)
Glöm muskelstyrka! Självhypnos är hur man vinner tävlingar. Kristove var kungen av ”häng-på-stock” och blev veckans herre på täppan. Mycket fint av honom att välja tvåan i stockhänget, Clara, som följeslagare till ”Maktens boning”. Trots att han verkar hata taktiksnack ÄR Kristove en stor spelare och spelar smart bakom lagkamraternas ryggar.5. Clara (4)
Glad att jag varit pepp på Clara från start för i Sammanslagningstävlingen visade hon att hon är en kraft att räkna med. Andraplatsen i stockhängningen var cool. Framstår som en smart, men schyst spelare som inte gnäller mycket utan kör på.6. Nina (7)
Nja, det där med att vurma för Raymond och sen dessutom ha en trasig axel som gjorde henne ”kastlös”, var ingen hit för Nina. Men hatten av för att sitta nergrävd i en låda hela natten med krabbor som svassar runt ens huvud. Ser ut att ligga pyrt till inför kvällens ö-råd, vilket är lite konstigt, det finns väl större fysiska hot nu när man tävlar individuellt?7. Julia (8)
En smart spelare som håller koll på spelet mer än någon annan. Det finns också nåt fint i att den livliga och glammiga LA-bon hittat en bra vän i supersugna hypnotisören Kristove. Men jag vill se Julia skina mer i tävlingarna, där är hon fortfarande för svag.8. Josefina (3)
Höll på att bli utröstad – av sina bästa vän! Konfronterade Nina och Christoffer på ett bra sätt, men tappade väldigt tidigt i Sammanslagningstävlingen. Framställs som den stora paktaren men det fattar man ju eftersom hon inte verkar vara trygg nånstans.9. Christoffer (10)

Började veckan med att pakta klumpigt mot Josefina. Men fint av honom att erbjuda sig att hålla nergrävda Nina sällskap. Konstigt att folk inte går all in för att rösta ut honom, han är ju det största fysiska hotet.10. Michael (15)
Mikael fortsätter att vara rätt anonym i programmet. Han är svag i tävlingar och stod för (ett läskigt) platt fall i immunitetstävlingen. Men verkar fortsätta att bjuda på god mat.11. Mattias (12)
Spelade smart då han såg ut att hänga löst i Syd men flyttade fokuset till Raymond och Josefina. Men klarade han det på egen hand? I övrigt kan det inte vara så kul att se sig själv i programmet: Han framstår ju faktiskt mest bara som neggig.12. Jani (14)
Årets snackpåse. Jojo, mannen fortsätter sitt ”mycket snack, lite verkstad”-segertåg när han sa att han kunde hänga på en stock hur länge som helst. Tjena. Och trodde han på allvar att Kristove skulle välja honom till Maktens boning?GL. Katarina 
Gränslandet.GL. Cruise 
Gränslandet.GL. Raymond
Gränslandet.GL.  Jonas
Gränslandet.