I fredags åkte Andreas Lundstedt och hans danspartner Tobias Bader oväntat (och orättvist) ut ur Let´s Dance pågående säsong. Ikväll fortsätter programmet utan Andreas och Tobias men dansen ger de inte upp. Från och med denna vecka kommer dansparet att bjuda på en ny dans ändå!

Berätta, vad händer?
– Jag och Tobias kände att vi inte alls var klara med dansen. Vi fortsätter att ha kul jobb ihop, så får vi se vad det blir med tanke på läget ser ut. Men tanken är att genomföra en dans i veckan som vi delar i våra sociala kanaler varje torsdag. Första dansen blir ett ihopkok av de tre danserna vi hann göra. Sen får folket bestämma vad vi ska dansa, och så kör vi detta vid sidan av Let´s Dance. Vi är för bra för att inte fortsätta, och jag har ju precis börjat lära mig! Tobias har piskat mig i timtal och han har varit så cool. Och här finns inga regler eller domare, vi fortsätter bara ha kul under #wekeepondancing

Hur kändes det att lämna programmet förra fredagen?
– Det var såklart jättetråkigt att åka ut. Det var trist att två av jurymedlemmarna gav ganska mycket kritik och dåliga poäng trots att vi genomförde ett bra nummer.  Om Ann Wilson säger att det till ”90 procent är perfekt” så borde vi få mer än fem poäng? De trodde nog att vi var säkra, men det gjorde ju att vi hamnade långt ner i tabellen och fick lämna, vilket kändes både snopet och ledsamt. Vi hade ju velat komma lite längre speciellt när vi var det första samkönade paret.

Hur var helgen efter att du lämnat?
– Jag och Sussie (Eriksson) pratade faktiskt om att vem som helst kan åka ut, allt kan ju hända. Men det kändes väldigt abrupt att plötsligt få lämna. Det är klart att jag var jätteledsen, och det måste man tillåta sig att vara. Det är ju inte bara att man åker ut, man går ju miste om att vara med alla de här härliga människorna. Vi har ju kommit varann väldigt nära, dansare, tävlande, produktionen….
Men i måndags så var det dags att kavla upp ärmarna och se framåt!

Ni har fått ett enormt stöd i alla fall…
– Ja, jag känner mig som en vinnare ändå, för vi har fått otroligt mycket kärlek och stöd. Folk har kommit fram och peppat och hyllat. Sen har vissa sagt att de kommer sluta titta nu, och då har jag tipsat om bra Netflix-dokumentärer (skrattar).

Kommer du titta ikväll?
– Vi ska till Eskilstuna och hälsa på Daniels moster. Om dom tittar tittar jag. Det var ju roligare att vara med, men jag kommer ju i alla fall tillbaka i finalen!