I videon som blivit viral ni i veckan syns ett gäng killar i New York City som festar som att det inte finns någon morgondag. Med DJ, blinkande discoljus och människor som är väldigt nära varandra ser detta ut som en tillbakablick till en annan tid. Men festen ägde rum i måndags i New York City, som fortfarande har ”lockdown”. Folk som blivit taggade i klipp från festen får nu massor av hat i sociala medier, och närvarande var folk som verkligen borde veta bättre: En av de påstådda festdeltagarna, Peter,  som taggats i originalinlägget har ett (låst) Instakonto som uppger att han är farmaceut (!)

– Folk dör från höger till vänster medan gaysen har fullskaliga fester en vanlig måndagkväll. FÄNGELSE, skriver Twittraren Philip Henry som gått bananas och bevakat hela festförloppet och delat klipp som de olika killarna som närvarat har lagt ut.

Festtaggade drugan Nedra Belles kommentatorfält fylls nu av kommentarer om att andra drugor borde bojkotta henne. Dj Alec Brian, som skötte musiken för kvällen skriver nu ursäktande på sin Facebook-sida:
– Det verkar skrivas mycket kring festen jag spelade på i måndagsnatt. För att klargöra saker: Jag hade blivit ombedd att spela på en liten hemmafest. Jag har varit försiktig och hållit avstånd, burit mask och tvättat händerna noggrant. Många av oss har inga jobb, och nu fick jag chansen att dra in lite pengar så jag kunde betala räkningar. Om jag har förolämpat någon eller fått någon att känna sig obekväm genom detta event så ber jag uppriktigt om ursäkt, det var inte min mening.

Folk är dock inte nådiga och ser inte med blida ögon på varken djandet eller ursäkten. De menar att han betett sig själviskt, att hans karriär är över och att han absolut inte vidtagit några försiktighetsåtgärder.

New York är en av de hårdast drabbade städerna i världen med över 170 000 konstaterade COVID-19-fall och över 13 000 döda, och fortfarande råder hårda restriktioner över hur vardagslivet ser ut:
Alla icke-nödvändiga butiker och verksamheter håller stängt, är man ute ska man bära något som tänker mun och näsa, hela tiden hålla 1,8 m avstånd till andra, och absolut inte ordna några fester eller sammankomster. Dessa förhållningsregler gäller tills vidare.
Alla verkar däremot inte lyda dem…