Årets Stockholm Pride må inte se ut som vanligt, men en Pride-låt det blir det! En av våra mest älskade artister inom communityt, Magnus Carlsson, sjunger My Freedom under årets två Pride-firanden i Stockholm: I digital form för Stockholm Pride Summer Stream och live på Stockholm Winter Pride!

 – My Freedom kändes från första stund att den kunde vara perfekt till Stockholm Pride – och så fick det bli! 2003 gjorde jag och de andra i Alcazar låten Someday och nu kände jag att det vore perfekt med ett nytt regnbågsanthem i eget namn. Jag ser extra fram emot att få vara med om detta årets Stockholm Pride som på många sätt blir ett unikt firande, berättar Magnus Carlsson i ett pressmeddelande från Stockholm Pride.

My Freedom är skriven av Anders Adelgren, Tobias Jonsson, Linus Wileryd och Dan Attlerud (som bland annat skrivit Barbados Mellotvåa Se Mig) och innehåller blinkningar till Magnus-bekanta låtar som Live Forever och Not a Sinner Nor a Saint, och ska ha  ”ett allsångsparti som sätter sig i huvudet”.

Magnus Carlsson, som höst turnérar med sin Gaygalanominerade jubileumsshow Från Barbados Till Gamla Stan och senare även flyttar in samma show i en deluxe-variant på Hamburger Börs i Stockholm, beskriver låtens tema:
– Låten förmedlar den frihet, lättnad och glädje som jag kände när jag tog steget och kom ut. Och förhoppningsvis kan den vara ett stöd och en motivation för andra som befinner sig i samma situation därute.

Magnus tar över stafettpinnen efter Daniel Mauricio som sjöng den officiella Pridelåten 2109, och dessförinnan har artister som Lena Philipsson, Ola Salo, Mariette, BWO och Marit Bergman förgyllt huvudstadens Pridefirande med egna låtar.

– Vi är mycket glada över att presentera årets låt och Magnus Carlsson som artist med den glädje och energi han kommer att förmedla. Ingen kommer kunna låta bli att dansa och sjunga med! Låten är lätt att relatera till, och genomsyras av den stolthet vi alla kan känna när vi tagit steg mot att stå upp för oss själva och leva som de vi är fullt ut, säger Vix Herjeryd, ordförande Stockholm Pride.

Låten släpps på Spotify och alla digitala plattformar den 6 juni.
Stockholm Pride Summer Stream äger rum fredag 31 juli till söndag 2 augusti och är en digital festival med livesändningar med seminarier, artister, ett digitalt parad-event, och olika aktiviteter runt om i stan. Stockholm Winter Pride är en fyradagars fysisk festival från torsdag 26 till söndag 29 november med event både inomhus och ute på stan.