Det är med sorg i hjärtat man gör en lista utan favoriten Ragnar, men han verkar sköta sig bra borta i Gränslandet. Två riktigt bra tävlingar denna vecka varav en var den klassiska ”tidvattenstävlingen”. I kväll är det två som ska röstas ut och jag håller som alltid en extra tumme för regnbågstrion som är kvar. Däremot toppar ingen av dem listan, det gör istället….1. Julia (10)
Vilken raket! Den här veckan har Julia varit väldigt härlig! Tycker hon bidrar med kul ”synkar”, verkar vara polare med de flesta på ön  och var underhållande i pristävlingen. Men framförallt: Grymt imponerande i Immunitetstävlingen!2. Priya (6)
Äntligen fick Priya lite plats! Vi fick se den där glada sidan av henne då hon intog Maktens Boning med Mattias. Trots att jag inte gillar att hon fick ut Ragnar så beundrar jag verkligen hennes rakhet i att säga till honom hur hon kände.3. Josefina (7)
Bra vecka för polisen! Hon härdade ut länge under gallret i immunitetstävlingen och vann pristävlingen med Kristove. Förstår inte riktigt varför så många vill ha ut henne då hon framstår som både vettig och rak.4. Fabian (2)
Förlorade viktiga bundsförvanten Ragnar vilket försvagar hans chanser att vara kvar. Att han dessutom ses som en stark fysisk spelare är inte heller en fördel just nu. Fabian stod i alla fall för skrattet denna vecka då han och Julia var skrattretande usla i immunitetstävlingen. Håller alla mina tummar inför kvällens ö-råd. Inte kan det väl bli en bög-sorti  även denna vecka?5. Clara (3)
Det var underbart att se Claras chipsglädje i veckan, men i övrigt hade tv-stjärnan en ganska blek vecka. Hon håller sig smart i bakgrunden och låter de andra gnälla och bråka. Smart tycker jag.6. Christoffer (5)

Nu kommer gänget att ångra sitt beslut att inte rösta ut Christoffer när de hade chansen. Han är för fysiskt överlägsen alla och kommer att vara snorfarlig i immunitetstävlingarna. Jag efterlyser fortfarande lite personlighet dock, jag har fortfarande ingen bild av vem mannnen bakom öns finaste abs är….7. Michael (8)
Hur anonym kan man vara en säsong? Den åländske kocken gör verkligen inget väsen av sig. Han dukar fram fina portioner till de andra men inte mycket mer….8. Kristove (9)
Jag tycker Kristove faller hela tiden. Han som var så mysig i början framstår mer och mer som en riktig superpaktare som styr och ställer. Och det hade varit fine, om han hade varit ärlig med det och inte haft den här ”holier than thou”-auran. Jag vill ha tillbaka gamla sköna Kristove!9. Jani (11)
Finns det nån tävling som Jani inte tror att han kommer att klara galant? Nåja, denna gång gick det ju nästan vägen immunitetstävlingen. Men faktum kvarstår: Han är ingen stark spelare, varken i spel eller tävlingar.10. Mattias (1)
Nej nu orkar jag inte med Mattias längre. Efter hans topp förra veckan sätter jag honom sist. Han är gnällig till max i princip hela tiden. Betedde sig fånigt under pristävlingen, och var helt ORIMLIG i sitt tjurande över att Kristove och Josefina beslutat att Maktens boning-duon inte skulle få delta i frosseriet. Herregud människa, du har ju nyss vräkt i dig tacos och godis, och har ständig tillgång till mat. Unna de andra nåt!GL. Katarina 
Gränslandet.GL. Ragnar
Gränslandet.GL.  Jonas
Gränslandet.GL. Cruise 
Gränslandet.