Nothing har legat på vänt att släppas i över fyra år, men nu kände Melanie att det var dags.
– Det är den första låten jag skrev till mig själv. Men det har aldrig varit läge att släppa den, för den har aldrig haft sin ”rätta klädsel”. Sen kom (producent/låtskrivar-kollegorna) Herman Gardarfve och Helmer Norrby in och gav den en röd tråd, och nu kände jag att den passade in med mina övriga låtar.

Just nu skulle Melanie egentligen varit i Rotterdam och representerat Sverige som en av låtskrivarna till Mello-vinnaren Move. Men det där viruset kom emellan.
– Man tror man vet vad som ska hända och så går det i en helt annan riktning. Man vet liksom inget i förväg, och det är lite vad Nothing handlar om. Det blev så självklart att släppa den nu. Den avslutar ett kapitel som började med Make Room, och allt blir en berättelse: Från att älska nån till att förlora nån.
För första gången sjunger Melanie också med ett pronomen: ”She´s a chapter I´ll never forget” lyder en textrad i Nothing.
– Det kom naturligt när jag skrev den. Jag var i ett nytt förhållande och kände mig mer trygg i mig själv. Musik ska ju vara känslor och vill ju vara ärlig. Jag är jag och jag måste få sjunga om den jag älskar.

Hur tänker du kring det uteblivna Eurovisionäventyret?
– Det är ju självklart att det skulle ställas in, det fanns inga andra alternativ. Men det är ju en sorg att låten aldrig får chansen att tävla så man fått se hur det skulle gå. Att få representera mitt hemland är ju en dröm, så det är tungt rent yrkesmässigt. Men jag tänker ännu mer på tjejerna som inte fick chansen att stå på scenen inför hundramiljontals tittare.

Och nu släpper du The Mamas nya låt med samma team som skrev Move, Herman Gardarfve och Patrik Jean?
– Jag visste inte att den skulle släppas samma dag, men det är jättekul. Det är en peppig positiv låt som är en riktigt bra uppföljare. Den handlar om att man måste man sluta överanalysera och bara släppa allt. Let it be liksom. Den skrevs före Mello och vi har mer material på gång med dem. Vi har feeeling ihop.

Förtogs lusten att skriva för Mello igen efter att Rotterdam uteblev?
– Nej, inte alls. Jag är så glad att tillasammans med mina bästa vänner få uppleva en vinst i Melodifestivalen. Det är så mäktigt, och en rolig plattform. Jag kommer absolut att skriva och skicka in. Men nu har man ju vunnit som låtskrivare, så det kanske är dags att testa nåt annat…

Hur ser dina dagar ut nu?
– Jag är med i Lockdown Live Sessions på söndag, som man kan se på YouTube. Och så har jag nyligen flyttat så det har varit mycket med det. Men mest skriver jag, Patrik och Herman mycket ihop. Allt givetvis på behörigt avstånd och med nyspritade händer (skrattar).