Gränslandet är över och vi kan koncentrera oss på tio deltagare inför kvällens ö-råd. Veckan på Fiji har varit händelserik med fastkedjade deltagare, återkomster och tappade tänder. Jag fick rysningar av Mickes grisgalenskap i början av veckan. Men jag såg på Insta att gaddarna fixats efter hemkonst. Puh! I kväll verkar det bli nån slags ”upset” vid ö-rådet och det behövs.  För det ser inte lovande ut för våra gaygrabbar som står utanför den stora paktgruppen som leds av Julia och Priya….1. Priya (3)
Priya är kanske den som för oss tittare gjort den största resan personlighetsmässigt. Från tyst mus till kaxig och cool sanningssägare. Förskolefröken från Dals Ed är VÄLDIGT kul på ett sarkastiskt sätt i sina ”synkar” och jag älskar att hon verkligen ville trycka Kristoves godissnålhet i ansiktet på honom och bjuda ALLA på sin snaskvinst. Har precis som Julia visat sig farlig i tävlingsmoment och paktat smart genom tävlingen. Priya borde vara gjuten i finalveckan.2. Michael (7)
Vilken kämpe! Bar kött så att tänderna flög all världens väg! Michaels vinst måste varit årets mest välförtjänta och jag unnar den ödmjuke kocken lite vinnarglans efter floppar i de flesta tävlingar. En bra vecka för Micke, en dålig för hans gaddar.3. Julia (1)
Kämpar nog hårdast av alla med paktande i år och det går ju uppenbarligen bra för hon ses inte som ett hot av nån och alla lyssnar på henne. Alla har nån gång i år ingått i Mama Julias superpakt. Dessutom är det skönt att se nån som verkligen konstant verkar vara på bra humör. Heja!4. Ragnar (ny)
Först brände han Cruise finalchanser och sen tog han en till Gränslandet-tävling! Men jag tycker R-man borde fått med sig en immunitet i bakfickan inför kvällens ö-råd? För hur mycket han visar att han ändrat så vill folk nog fortfarande ha ut honom. Bra kämpat också i Immunitets-tävlingen! Slutligen, vad är det med Ragnars röv-redigering? Han har visat gumpen i rutan flera gånger nu . Men inte oss emot.5. Clara (5)
Fan Clara! Det var ju så nära att du tog Immunitetstävlingen! Jag led med tv-stjärnans missade vinst. Tufft liksom att falla på målsnöret OCH kedjas ihop med Jani på samma vecka! Men det verkar inte gå nån nöd på Clara då hon och Christoffer börjar verkar väldigt trygga med immuniteteter i drivor i sitt Maktens boning…6. Christoffer (6)

Fortfarande: Huur kunde inte C-Abs röstas ut när chansen gavs? Han tar immunitet efter immunitet och kommer självklart bli LIVSFARLIG när det strax blir finalvecka. Tror verkligen superpakten med Kristove, Julia, Priya och Clara att de kommer slå honom i tävlingarna som nu väntar? Och det är lite väl självsäkert/räkmacka just nu för honom. Jag vill se Christoffer svettas lite nu.7. Fabian (4)
Lite anonym vecka för Fabian. Men äntligen fick vi se lite mys med Micke och Fabian som alltid haft varandras ryggar. Söta telefonsamtal hem där de kramade och supportade varann. Däremot blev jag SÅ besviken att han inte klarade sig bättre i Imunitetstävlingen, för inför i kväll ser det mörkt ut för den skönlockige omslagskillen…8. Mattias (10)
In och ut på en vecka för den här sega gubben. Imponerade i Gränslandet-finalen trots att han svajade mycket. Men jag är så trött på hans tjat om att hans söner därhemma ska vara stolta över honom. Jaja, we get it. Men jag är så pepp på hans återkomst inför kvällens ö-råd. Hoppas så att det blir tjafs mellan honom och Kristove så att folk grupperar sig och att nån av dem åker…9. Jani (9)
Jani, jani, jani… Han är som en hundvalp som hela tiden pockar på uppmärksamhet. Gång på gång tror han att han är stark i olika grenar för att sedan åka ut bums, eller att han ska bli vald och så väljs nån annan. Plus: Vilken MARDRÖM att sitta fängslad med den här babbelpottan en hel dag. Stackars Clara.10. Kristove (8)
Jo, jag fattar att produktionen bygger en story här, men som tittare blir man trött på att den här hypnoshövdningen styr och ställer. Och det kan väl inte bara vara jag som är så sjukt trött på att höra hans ”jag gååååår in i mig sjäääälv” varje gång han beskriver ett tävlingsmoment? Dessutom skrek jag rakt ut av frustration när han vann immunitetstävlingen. Det går FÖR bra för Kristove nu.