Igår fick han checka ut från Fiji-ön eftersom en till deltagare skulle lämna ön innan det blev dags för finalvecka.

Fan, vad jobbigt det var att se hur glada alla blev över att ni var i final och att vi sen skulle rösta ut nån. Och att det blev du…
– Jag var så jävla besviken. Det var jättesnopet, och ännu mer dramatiskt när det spelades in eftersom vi alla reste oss upp och kramade om varandra innan beskedet om en till utröstning kom. Clara hade dessutom anklagat mig för att ljuga och att jag inte varit ärlig. Så det var inte alls så stillsamt som det skildrades i tv.

Var du säker på att det var du som skulle åka när ni skulle rösta ut en till?
– Till 90 procent kände jag att det var min tur. Men jag hoppades att Julia och Kristove skulle rösta på Christoffer eftersom han var ett större hot och hade en energi jag inte hade. Med tanke på hur mycket jag tappat i vikt och hur jag mådde hade jag varit en lätt motståndare. Jag fattar inte riktigt hur de tänkte.

Vi fick se att du tappat femton kilo sen du kom till Fiji. Hur mådde du egentligen?
– Jag mådde inte alls bra. Och jag blev så chockad att jag bara vägde 70 kilo. Så lite hade jag inte vägt sedan tonåren. Jag hade verkligen ingen energi och gick på sparlåga. Det var jättehemskt. Det är som Ragnar säger, att det är verkligen inget positivt att tappa vikt så där. Att vi skrattar och har kul handlar mer om reaktioner och att man får se sig själv i en spegel för första gången.

Vad var det första du gjorde när du lämnat ö-rådet?
– Jag träffade Ragnar bakom ö-rådsplatsen. Han stod och väntade och hade hört allt som hände efter att han lämnat. Vi var inte ledsna utan bara väldigt glada och det är lite poetiskt att vi fick lämna samtidigt. Vi hade gjort bra tv och var euforiska när vi fick fick fyra lådor mat av produktionen efter utröstningen. Sen fick vi sova i ett tält bakom inspelningsplatsen. Vi stannade uppe väldigt länge, pratade och åt kakor. Chocken kom dagen efter då man kände att det var surt att åka ut. På morgonen åkte vi sen tillbaka till hotellet där vi var innan allt började. Det är en slags miniresort med bungalows där man får äta buffé och träffa de andra som åkt ut. Jonas, Katarina och Josefina var där. Och vi åkte ju ut ganska sent, dag 39 av 42 och efter det droppade det in folk hela tiden.

Har kroppen återhämtat sig?
– Det tar tid längre än man tror. Man pratar om muskelminne, men mina muskler minns inte. Det är en seg väg tillbaka, men jag försöker äta bra och träna.

Du har i alla fall börjat att lägga upp väldigt kul Instastories!
– Haha, jag är väldigt förvånad att så många börjat följa och gilla. Jag såg att Julia gjorde massa grejer och ville testa att göra nåt annorlunda. Jag leker lite med kläder och bakgrunder, och det är kul att folk börjat följa mig för att de gillar mig som person. Det tog ett tag innan de fick se vem jag är.

Är du nöjd med hur du skildrats i programmet?
– Ja, jättenöjd. Det är som att man lärt känna mig i realtid. Steg för steg växer jag fram som person och små lager skalas av, och plötsligt är man där 100 procent. I början tyckte många att jag var dryg och lite märkvärdig, men när man lär känna mig ser man att jag verkligen inte är sån.

Är det nåt du ångrar?
– Jag borde ha ansträngt mig mer för att prata och lära känna Cruise och Mattias. Jag, Josefina och Micke blev en grupp efter sammanslagningen och det blev en klyfta mellan oss och Mattias. Så han tydde sig till gamla Nord och jobbade emot oss. Jag borde ha varit mer neutral och inte tagit en sida.

Jag läste nåt skämt om att du tände eld på ”Maktens boning”?
– Haha, det är ett skämt men jag önskar att jag gjort det. Hela det där inslaget med just ”Maktens boning” gjorde ju att vi i gamla Lag Syd har åkt ut. De andra i sjupersonerspakten fick för mycket övertag och fördelar i och med den, och vi andra hade aldrig en chans.

Ja, gruppen du nämner har haft ett väldigt stort övertag hela tiden…
– När man kommit hem och sett det på tv är det tydligare att vi låg i underläge hela tiden. Det var också värre att som tittare se att Kristove tog in Christoffer och Clara med öppna armar och vi andra lämnades utanför. Kristove har i programmet sagt att han pratade med alla och försökte lära känna folk men han pratade aldrig med mig och gjorde ingen ansträngning att ta in oss i gruppen.

Hur ser dagarna ut just nu?
– Jag fortsätter att jobba och göra så mycket kul saker som möjligt, som alla andra.

Har håret hämtat sig efter ö-livet?
– Ja, Gud. Jag hade dreads i tonåren och det var ungefär så det var när jag lämnade ön. Det tog tre tvättar innan jag lyckades reda ut allt och det lossnade massor av hår. Som tur är så har jag mycket hår så det syntes inte.

Hur är relationerna med de andra deltagarna?
– Jag har bra relationer med dem som stod mig nära och jag litade på. Det blir ju speciellt att se allt spelas upp igen. Det är lätt att leva sig in i situationerna. Ragnar, Micke och Josefina hörs jag med. Och Angelica och Eva har lärt känna i efterhand. Katarina hörs jag lite med också.

Och hur går det med kärleken?
– Det går bra. Jag sitter hemma hos pojkvännen nu. Det är bara att hoppas att han inte också röstar ut mig (skrattar).