Vilken superslakt vi varit med om denna vecka! Folk har åkt på löpande band (och vi har tvingats se det där vidriga ögonblicket där Fabian röstats ut i varenda avsnitts inledning…). Vem som helst har kunnat ta sig vidare och profiler som paktat friskt genom hela säsongen åkte ut som käglor. Inför kvällens final har vi fyra finalkandidater som på olika sätt är värdiga och troliga vinnare. Och framförallt, en flata och en bitjej är med och gör upp om att bli årets vinnare! Så här ser sista Robinson-rankningen ut!1. Clara (5)
Clara Henry har genomfört en lysande Robinson-resa: Charmig, rolig, smart och bra i tävlingar. Hennes snygga seger på plankan gjorde att hon klättrade upp i toppen på denna sista rankning inför finalen. Äntligen fick hon sin efterlängtade vinst, och det i den mest klassiska Robinson-tävlingen! Visst, hon kom in senare än den stora massan, och hon har glidit genom tävlingens sista veckor genom pakttrygghet och väldigt mycket Maktens Boende-boende. Men faktum kvarstår: Hon är stark i tävlingar, och är min vinnare av de som är kvar.2. Priya (1)
Jag håller fast vid att Priya är den stora ”growern” i årets program. I de första avsnitten var hon bara en blek, lite trubbig statist men de senaste veckorna har en sanningssägande fighter uppenbart sig. Hon säger vad hon tycker på ett sarkastiskt kul sätt, och det känns som att hon aldrig tappat humöret och blivit trött eller uppgiven som flera av sina medtävlande. En värdig finalist som spelat smart men inte riktigt kommit till sin rätt i tävlingarna.3. Michael (2)
Här har vi årets doldis. Micke har aldrig tagit mycket plats i varken programmet eller i lägret, och han har bortsett den sjuka gris-tävlingen inte riktigt stuckit ut på tävlingsfronten. Men han är en fighter som visat att snällhet lönar sig. Ingen skulle nånsin komma på att rösta ut honom eftersom han är gullig och ses som rätt ofarlig. Om det var rättvist att Christoffer viskade rätt svar till honom under veckans utslagstävling? Tja, alla gör ju vad de vill för att hjälpa konkurrenter och har man varit snäll ska man ha snällhet tillbaka. Och kom igen: Killen har offrat två framtänder för att vara här.4. Christoffer (6)

Det är inte det att ”C-Abs” inte förtjänar att vara i final. Men det har gått lite FÖR bra för honom på sistone och det har legat ett sjok av självgodhet över honom som jag inte tycker de andra i final har. Men han verkar ändå vara en schyst snubbe som spelat smart och varit väldigt övertygande i tävlingar. Är det muskelstyrka som ska vinna Robinson i år är Christoffer det enda alternativet. Men. Vad än etapp två av utröstningen i kvällens ö-råd innebär så borde han ligga pyrt till, för ingen vill väl möta honom i sluttävlingen?