Tio dagar in kom en trio in och rörde om i Robinson-grytan. Skådespelaren, programledaren, författaren och mediestjärnan Clara Henry var en av dessa. Ikväll var hon med och gjorde upp om segern med Priya och Micke. QX ringde upp Clara för att kolla läget efter avslutad säsong.

Vilken superstart det blev för dig i finaltävlingen, hur mycket energi hade du?
– Det enda jag minns är att jag kände att jag hade så mycket försprång, jag var så glad. Jag hade ett stort adrenalinpåslag för att jag var så tacksam att jag kommit så långt, men också för att jag snart skulle få äta, duscha och facetajma med familj och vänner. Det gjorde mig så glad.

Var du besviken att Micke kom ikapp och sen vann?
– Inte alls. Det är klart att jag har tänkt en del på det i efterhand och analyserat, man är ju inte mer än människa. Men Micke var ju eldansvarig och så fort jag såg att det var en av finalgrenarna så kände jag att han hade ett försprång där.  Jag hade bara gjort eld med torra palmblad och inte sådana där kokostrådar som  det var i finalen.  Jag kommer ihåg att Anders skrek att jag skulle fortsätta att kämpa och inte ge inte upp, trots att det brann för fullt hon Micke. Men jag kände ju att det var kört och ville bara njuta och se honom vinna.

Är du nöjd med hur du framställts?
– Ja, jättenöjd. Ibland är jag lite platt i vissa ”synkar” men jag fattar ju att vi används för att föra berättelsen framåt. Jag är nöjd att jag framställts som jag uppfattar mig själv: En positiv människa som inte tar saker på så stort allvar.

Ångrar du nåt?
– Nej. Allt jag gjorde ledde ju till nåt bra och att jag kom till finalen var ju en dröm.

I kvällens program grillades ni inför örådet av de gamla deltagarna, och Fabian frågade ut dig rejält?
– Det som hände var att jag fick första frågan av alla. Fabian hade hur många frågor som helst, som skulle leda fram till att om jag var en värdig vinnare. Där och då kände jag mig så jäkla påhoppad. Jag fick den här långa harangen av honom och var jätterädd att alla skulle tycka att jag inte vara värdig och rösta ut mig. Men jag visste också att Christoffer låg risigt till….

Har du kommit över att Kristove tyckte att PMS är placebo..?
– Haha, ja det har jag. Vi pratade efter det örådet och han förklarade hur han menade. Det handlade mer om att om man tänker att man ska må sämre så gör man det och var inte lika illa som det såg ut i tv när man klippt ihop det. Så jo, jag köpte det han försökte få sagt.

Vem har du kontakt med idag?
– Christoffer och jag träffas så ofta vi kan. Julia och Priya har jag lite kontakt med, och jag skriver lite med Fabian och Micke ibland.

Hur var det att vinna plankan?
– Jag var så glad innan att bara få vara med om en så legendarisk tävling. Vi stod ju inte så länge som deltagarna gjort vissa år, men jag kände att jag skulle kunna stå där ett tag. Man lottar ju var man står, genom att man får ta en snäcka med ett nummer ur en påse. Jag fick nummer två och när Micke trillade av var det en fördel för jag såg bara stranden och hade ryggen mot de andra. Men plankan vobblar ju så fort nån trillar eller vinglar till. Man måste ju parera sånt hela tiden. Sen händer det mycket runtomkring, blåst, stora kamerakranar som far runt, så man får inte låta sig distraheras.

Vad händer nu?
– Nu ska vi spela in en miniserie nästa vecka som är hemlig än så länge. Det blir spännande. Sen har jag lite  olika skådisprojekt i sommar, och i hört har en ny serie om mental träning och träningsutmaningar premiär i SVT.