Tidigare artiklar om artisten Julia Alfrida har fått fin resons på qx.se och nu är hon aktuell som en av artisterna som tävlar med en låt i P4 Nästa, vilket innebär att hon kan komma med i nästa års Melodifestival.

Vilken låt deltar du med i P4 Nästa?
– Min låt Dark Doom som jag släppte som en singel från EP:n. Dark Doom är en mörk-pop låt med en känsla av vaggvisa där man kan finna tröst.  Den handlar om den psykiska ohälsan som präglat mig genom hela min uppväxt. Jag tror att stor del av den psykiska ohälsan speglar hur det har varit för mig att växa upp som hbtq-person. Lyssna och rösta gärna genom att smsa 72250 och skriv P4sto (mellanslag) låt3. Ett sms kostar 1kr och man kan lägga 10 röster per person! Sista röstningsdag är imorgon!

Om du kommer med i Mello, hur skulle din tävlingslåt 2021 i så fall låta?
– Jag skulle göra min grej. Det innebär att jag skulle vara autentisk och trovärdig i mitt framträdande. Jag som ung, queer, independent-artist skulle få möjligheten att sprida mitt budskap om människors lika värde till en större publik. Mitt scen framträdande skulle förmodligen skilja sig från mängden både gällande scenografi, klädsel och genre.

Om du ser tillbaka på EP-släppet ”Episode 23” i januari, hur har det varit? 
– Jag är väldigt nöjd och stolt över mig själv i allt jag åstadkommit gällande min EP. Dels den känslomässiga resan över att komma över mitt ex men också över att jag släppte den helt independent, vilket innebär att jag har skött allt utifrån marknadsföring, musikvideos, livespelning och så vidare av den på egen hand. Resultatet efter att ha släppt EP:n är att jag kunnat gå vidare med mitt liv.

Nu säger du att du vill fokusera på de positiva effekterna i ett förhållande, berätta!
– Jag menar att jag söker en sund relation med en partner/flickvän. Jag har jobbat med mig själv sedan min förra destruktiva relation och vet nu vad jag behöver.

Är du i förhållande just nu?
– Nej, jag är inte i ett förhållande just nu, men jag dejtar och mår bra av det!

Du har också fått erbjudande om att vara med i ett stort amerikansk regnbågsprojekt, Power To The Queer Kids, vad är det?
– ”Power to the Queer Kids” är ett projekt, ett album där åtta queer-artister gör en varsin cover på valfri låt. All vinst som projektet drar in går direkt till ”The Trevor Project”, som är en stödorganisation för hbtq-ungdomar med psykisk ohälsa. Jag har valt att tolka Born This Way av Lady Gaga därför att det alltid har varit en låt som följt mig genom min uppväxt och fram tills nu. Det är en låt som har stor betydelse för min queeridentitet. Min tolkning av låten skiljer sig väldigt mycket från originalet och jag är verkligen nöjd med resultatet.

Hur ser livet ut nu, hur ser planerna ut för sommaren jämfört med vad det kunde ha blivit?
– Som det ser ut nu så kommer jag plugga musikrelaterade distanskurser i sommar, och eventuellt sommarjobba på en golfklubb, om Corona tillåter. Utöver det är planerna väldigt öppna och jag ska bara försöka att njuta av den svenska sommaren med allt vad det innebär. Jag hade hoppats på att få spela live i sommar på Köpenhamn Pride som exemplevis redan var inbokat men det får vänta tills efter Covid-19-krisen lagt sig. Det är bara att spara på krutet tills dess helt enkelt!