Att vinna talangtävlingar i TV innebär inte omedelbar väg mot stjärnorna. Det har Sarah Skaalum Jørgensen fått erfara enligt en artikel i Politiken.dk idag.
I mars vann hon, endast 15 år gammal, X-Factor i dansk TV. I augusti kom hennes egna album ut, men det sågades av danska kritiker, berättar Politiken.dk. Trots den dåliga kritiken så sålde albumet mycket bra, men sedan har det varit svårt att upprätthålla populariteten.
Och när karriären inte går rakt upp till stjärnorna på studs, så får man ta till annat för att försörja sig vid sidan om skolan. Idag 16-åriga Sarah arbetar nu på Tivoli i en butik där barnen kan göra sina egna nallebjörnar.
I QX septembernummer berättar Sarah lite irriterat att hon efter att ha kommit ut som ung flata så har just hennes karriär och musik hamnat i bakgrunden. Istället vill alla höra hur det är att vara lesbisk.
– Det har skrivit om det i ett halvår, och jag tror inte att folk orkar höra om det längre, sa hon i QX.
I september berättade Sarah för QX att det som först och främst förändrats sedan hennes vinst var att hon fick ett skivkontrakt. Att musikkarriären inte upptog all hennes tid verkade hon inte se som ett stort problem.
– Just nu är jag glad åt att kunna fokusera på skolan och min flickvän, sa hon till QX.
Och kanske är det klokt tänkt för en ung person som har hela livet framför sig – inkluderat musikkarriär!

Läs hela intervjun i QX septembernummer


Sarah vann danska X Factor