Alborán berättar att han gör detta för att stötta andra inte lika lyckligt lottade, som kanske inte kan komma ut ur garderoben, men att han framför allt gör detta för sin egen skull – och att han nu kan leva livet ännu lite lyckligare.

Pride-månaden i Spanien fick en oväntad och i dessa Corona-tider välbehövlig guldkant i går när en av landets största stjärnor Pablo Alborán, 31, överraskande kom ut inför sina 5,4 miljoner följare på Instagram. Den tre minuter långa komma ut-videon, inspelad hemma hos stjärnan där han sitter vid pianot, är riktad direkt till fansen som han tackar för allt stöd.

Här är ett par citat ur videon:

– Vi behöver ibland omvärdera våra liv och karriärer, vad som gör oss lyckliga och inte. I dag vill jag att min röst ska vara starkare, tyngre och mer betydelsefull. Jag är här för att berätta att jag är homosexuell och att det är helt okej. Livet går vidare, allting kommer att vara som förut, men själv kommer jag att vara ännu lite lyckligare än jag redan är.

– Jag har varit lycklig nog att ha växt upp i ett hem där jag varit fri att vara den jag vill vara, göra det jag vill göra, och fått stöd när jag kämpat för att uppfylla mina drömmar. Jag har själv aldrig känt mig diskriminerad eller hatad, men olyckligtvis finns det många människor som inte har samma erfarenheter som jag. Så jag hoppas att jag kan göra någon annans resa enklare genom detta budskap. Men framför allt så gör jag detta för min egen skull.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

🙂

Ett inlägg delat av Pablo Alborán (@pabloalboran)

Om du händelsevis har missat Pablo Alboráns känslosamma sånger så har du mycket att upptäcka. Några personliga favoriter är de smäktande balladerna Por fin, Solamente tú och Saturno, den nya singeln El Mismo Aire (tillsammans med Camilo) och Ricky Martin-samarbetet Quimera.