Mandy Rich har ännu en singel ”up her sleeve” och nu har hon landat i sin genre ”hip-pop”. Den banbrytande rapparen berättar här om nya singeln Kärlek till hat.

Hur växte låten fram?
– Låten skrevs utifrån en tidigare relation där rädslan för ensamheten tog över förnuftet. Det var som att destruktiva blev överkomligt och i allt mörker fanns det ju trots allt ljusa stunder. Men det är såhär i efterhand som jag ser vad det faktiskt gett för konsekvenser som än idag tyvärr påverkar nya relationer.
Den handlar om en relation som är destruktiv trots att man vill att det ska funka, hur blir man personlig men inte för privat i sina texter?
– Det är en hårfin balans och ibland väldigt svårt att urskilja för oavsett vad jag skriver om mitt liv så blir det väldigt utsatt. Men kan mina upplevelser på något sätt hjälpa andra eller kanske skapa en tankeställare så är gränsen för mig lättare att korsa. Det är genom att prata om det svåra som vi sen kan ta oss ur det.
Hur har ditt sound förändrats sedan debutsingeln?
– Det är en naturlig del att utvecklas och formas med tiden och när en börjar jobba med nya producenter så blir det också något helt nytt. I denna låt så har verkligen Tom Gorén och Christopher Göthberg på Sonika Studio tagit till vara på den känslan som jag velat förmedla. Men det låter väldigt poppigt vilket jag älskar och som jag alltid hävdat så har jag skapat min egen genre som är HIP-POP!

Vilken scen skulle du vilja inta om du fick drömma?
– Alla mina spelningar har ju flyttats till hösten och även in på nästa år. Men om jag får drömma fritt så hade jag gärna sett mig på Allsång på Skansen, Gröna Lund, New York Pride och så. Drömmar är bra att ha för att få en riktning på vart en vill nå men sen kommer arbetet med att realisera det till delmål så att en dag kanske stå på just den där scenen jag drömt om.
.
Apropå Kärlek till hat, hur är det med kärleken just nu?
– Det rullar stadigt….  Jag har varit singel sen den här relationen som låten handlar om. Det har tagit tid för mig att läka och samtidigt landa i vem jag är och vill fullt ut. Klart jag vill träffa någon eller några, vet inte ens om jag tror på monogami. Varför skulle relationer vara det enda som vi människor inte tröttnar på? Har du några tips eller vet någon söt tjej så hook me up!

Det är ett samarbete med Ida Gratte, vad är det du gillar med Ida?
– Hon är fantastisk och hittade henne via en musikgrupp på Facebook. Det var något med tonen i hennes röst som jag bara kände bara att där är den. Sen att våra röster skulle gå så pass bra bra ihop är väl bara menat och när vi väl var i studion gick det snabbt och vi hittade den där magin som fick låten att lysa. Så har ni inte hört hennes egen musik så ska ni definitivt kolla upp det!

Kärlek till hat släpps på fredag, den 10 juli.