Häromdagen startade Canadas Drag Race (utan Ru som programledare) och när vinnaren av Ru Paul Dragrace säsong 11, Yvie Oddly, twittrade om programledaren Brook Lynn Hytes hyllade Yvie henne med orden: ”…alldeles för lätt att ta till sig, och söt och hänförande för mitt godkännande...”

En tittare höll inte med och svarade Yvie ”Pratar vi om samma person”?”, varpå hon fick svaret ”Jag kanske är partisk men vår programledare tog aldrig ögonkontakt om hon inte kände att det var ett Emmy-ögonblick”.
Ouch.

Yvie Oddly, som nyligen sågs i RuPauls Drag Race: Allstars säsong 5 och fram till corona-utbrottet uppträdde i Las Vegas med andra RU-drugor i uppsättningen av Werk The World, är en stor dragprofil efter sin säsong och det överraskar att hon går så hårt år dragikonen. Men Yvie är inte den första drugan som kritiserar den Emmy-vinnande RuPaul.

Tyra Sanchez, som vann säsong 2, har länge varit i luven på Ru och sagt att hon inte vill ha någonting att göra med ”det giftiga drag-communityt”, och kallat RuPauls Drag Race rasistiskt.
Pearl, som kom tvåa säsong 7 har berättat att hon i ett tidigt skede av inspelningarna uttryckte sin glädje över att vara med i realityn. Pearl blev då direkt uppmanad av RuPaul att ”inget som sägs spelar någon roll så länge kamerorna inte rullar”.

Divina Di Campo, som var med i den brittiska säsongen av Drag Race bekräftade detta ”om kamerorna inte rullar så pratar man inte”.

Snart är det dags för Emmy-nomineringar, kanske är det nu RuPauls vinnarrad bryts? Hittills har ”mamma Ru” utsetts till Best Reality Host varje år sedan 2016…