Berätta, Vem är du!
– Jag kommer från Stockholm, är 21 år gammal, och bär artistnamnet Ida Tosh. Jag skriver om mina livsupplevelser som kärlek, ilska eller hjärtesorg. Jag började skriva noveller som liten vilket senare blev till låttexter, och lärde mig spela piano och började sjunga. Till sist blev det musikproduktion och låtskriveri.

Du skriver att icke-normativ kärlek ofta handlar om olycklig kärlek, varför är det så?
– Kärlek är för många en stor del av livet, det är något man lägger ner mycket tid och omtanke på. Tyvärr så tror jag att många queers har olyckliga historier att berätta om. Inte nog med att kärlek kan vara svårt som det är, som queer blir man utsatt för omvärldens värderingar av ens egna kärlek. Sen tror jag att det är viktigt att inte glömma hur många filmer som är skapade av och för heterosexuella cis-män. Det är bara att jämföra hur långa sexscenerna är i en film om heterokärlek mot exempelvis en film om lesbisk kärlek. Det är klart man som hbtq+ kreatör lägger märke till det och tror att det är den enda platsen man får synas på.

Hur definierar du dig? Queer? Bi? Gay?
– Jag definierar mig själv som gay!

Vad inspirerar dig musikaliskt?
– Jag är så otroligt impulsiv, vilket gör att jag ofta inte stannar upp och reflekterar över hur illa saker kan sluta. Därför skulle jag nog säga att mitt liv inspirerar mig av de människor jag träffar, andra artister och min relation till mig själv.

Biggest fan heter låten, vem är du biggest fan till?
– Låten skrev jag faktiskt till min partner Ebba när vi precis hade börjat dejta, så definitivt Ebba. Men som den fangirlen jag är så måste jag nog säga Banks. En extremt intressant artist från LA som också skriver otroligt vacker poesi.

Hur firar du Pride i år när man inte kan göra det med massa andra?
– Jag tror detta år handlar mycket om självreflektion, att utbilda sig själv om hur Pride kom till, vad man personligen kan göra för att få hbtq+ rörelsen ännu mer inkluderande och att sprida kärlek fast på sociala medier. Förhoppningsvis blir det väl ett lite mindre firande med mina närmsta också!