Det var under en båtutflykt med fyraårige sonen Josey som skådespelerskan försvann. När den uthyrda båten inte kommit tillbaka i tid gav sig uthyrningsföretagets personal ut på den kaliforniska sjön för att leta efter den lilla utflyktsbåten. Den hittades då med Josey sovandes i, men inget spår efter Naya Rivera. Sedan dess har polis och frivilligpersonal letat längs stranden och dykt i vattnet efter den 33-åriga stjärnan, som slog igenom stort som Santana Lopez i musikalkomedin Glee.

Dessvärre pekade allt åt ett och samma håll, och polisen hade sedan några dagar gett upp hoppet om att hitta Naya Rivera vid liv. Nu sökte man inte längre efter en levande person. Och detta bekräftades alltså under måndagen: Naya Rivera hade drunknat. Polisen misstänker varken brott eller självmord, utan det ser ut att röra sig om en olycka. Hon hade med stor sannolikhet inte klarat av att ta sig upp i båten efter att Josey och hon badat i sjön. Josey har i förhör berättat att han från ponton-båten sett sin mamma försvinna under ytan.

Polis under förmiddagen vid Lake Piru efter att en kropp hittats.

Naya Riveras roll som Santana var en av de mest ikoniska i Glee och växte snabbt från en biroll till att bli en av seriens större roller. Santana kom ut i säsong två av serien och tillsammans med ständigt närvarande polaren, sedermera flickvännen Brittany (Heather Morris), utgjorde de ”Brittana”, som fick en stor (flat)följeskara. Duon var två talangfulla cheerleaders som först jobbade för att avveckla Glee-kören men blev med tiden polare med de andra i kören och därmed också viktiga stjärnor i serien.

I en intervju med LA Times 2011 berättade Naya över stoltheten att spela en ung lesbisk hejarklacksledare som blivit en förebild för massor av unga tjejer som nu vågat glänta på garderobsdörren just tack vare sassy Santana. Naya hade under seriens gång även en romans med Dani, en karaktär spelad av Demi Lovato och hon var med hela vägen genom den sjätte och sista säsongen 2015.

Sedan Glee lades ner har Naya bland annat släppt en singel, Sorry, med exet Big Sean, varit med i såpan Devious Maids, synts i filmerna At Devils Dooor och Mad Families, samt med i YouTube-serien Step Up.

Naya Rivera blev 33 år gammal.

Vi minns Nayas grymma talang och starquality genom ett av Santanas absolut bästa framträdanden i Glee, i den här mash-upen av Adeles Rumor Has It och Someone Like You.