Serien skulle ha blivit landets andra inhemska Netflix-premiär, men produktionen lades ner omgående efter att regeringen fått reda på att en av de fem huvudpersonerna är gay. Serien var redan igång med alla förberedelser och skulle handla om  Reyhan, en olyckligt gift kvinna som reser tillbaka i tiden trettio år till ögonblicket hennes man friade till henne. Hon skulle spelas av stjärnan Özge Özpirinçci, som i sin Instaprofil kallar sig ”Warrior of the Rainbow”.

Manusförfattaren Ece Yörenç berättar att If Only inte fick det nödvändiga produktionstillståndet för att det var en HBTQ-karaktär med i serien.
– Detta är mycket skrämmande inför framtiden, säger Yörenç till filmsajten Altyazi Fasikul, och berättar också att det inte förekom några samkönade sexscener, utan att regeringen enbart vände sig emot förekomsten av en HBTQ-karaktär.

En talesperson för turkiska regeringssektionen ”Rättvisa och Utveckling” har kommenterat det hela i ett uttalande:
”Måste vi be om ursäkt till Netflix? Vad vill de ha från oss? Måste vi säga ja till allt Netflix gör, tycka att det är anständigt och hylla det? Finns det inga ämnen som vi har rätt att reservera oss mot?”

Netflix vägrar dock att backa utan säger i ett uttalande att de är sina turkiska medlemmar och det kreativa communityt trogna: ”Vi har just nu flera turkiska serier under produktion – och det är fler på gång- och vi ser fram emot att dela dessa med hela världen”.

Homosexualitet är inte olagligt i Turkiet men det är varken tillåtet med samkönade äktenskap eller att göra värnplikt om du är gay.